November 5-én

2022.10.10. 07:00

Elektronikai hulladékgyűjtés lesz Ercsiben

Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtést szerveznek Ercsiben november 5-én, szombaton. Az akció során leadható minden, ami valaha árammal, elemmel, akkumulátorral működött.

Héjj Vivien/FMH

2021.05.15. Elektromos hulladékgyűjtés és kirakodó vásár Kulcs Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel, azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az elektronikai hulladékok a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot is tartalmazhatnak, amelyek nagy veszélyt jelentenek a környezet számára.

A gyűjtés célja, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található, környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

A november 5-i ercsi e-hulladékgyűjtésen – melynek helyszíne a Dózsa György úti Tiszti Club – a szervezők tájékoztatása szerint leadható a teljesség igénye nélkül minden, ami valaha árammal, elemmel, akkumulátorral működött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában