Vidám műsorral készültek a fiatalok

2022.10.31. 10:00

A reformációt ünnepelte a közösség

Játékosan, kitűnő hangulatban telt a múlt pénteki nap a Szabó Magda Református Iskolában. Az oktatási intézmény közössége a reformáció születésnapját ünnepelte rendezvényével. Hivatalosan csendes napnak hívják ezt az eseményt, amely különösen nagy jelentőséggel bír az iskolában.

Molnár Emese

Amerika felfedezése is a témakörök közt volt Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Aznap reggel áhítattal kezdték a programjaikat Kovács Henrietta Judit református lelkész, hittanoktató vezetésével, majd egy kis történelmi előadás keretében áttekintették a reformáció létrejöttének legfontosabb állomásait. 

– Azt gondolom, ha az embernek vannak gyökerei, akkor az élete során mindig tud miből táplálkozni – monda lapunknak a hittanoktató. Hozzátette, feladatuknak tekintik, hogy a református értékeket, hagyományokat a gyermekekbe táplálják azért, hogy biztos alapokat nyújtsanak nekik, amikhez bármikor visszatérhetnek. 

Ahhoz, hogy még közelebb hozzák a fiatalokhoz a reformáció ünnepét, és hogy még jobban elmélyíthessék tudásukat, ismeretüket róla, egy izgalmas feladatot kaptak az osztályok két héttel korábban. A középkor, a reformáció korához kapcsolódó témakörök közül választhattak a tanulók, amiket sajátos módon dolgozhattak fel, a kész produkciót pedig a tagozatok egymás előtt is bemutatták. Az egyik alsós osztály például Amerika felfedezését dolgozta fel énekes-zenés műsorral, egy másik osztály pedig azt mutatta be, hogy a középkori asztalra milyen ételek kerülhettek, egy humoros mesével fűszerezve. 
Ezen a héten a református iskolában szünetet tartanak, a diákok legközelebb november 7-én mennek iskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában