Megemlékezés

2022.10.23. 15:31

1956-os szabadságharcra és forradalomra emlékeztek Baracson

Horváth László

Az önkormányzat képviseletében Várai Róbert polgármester és Fehérvári József alpolgármester koszorúzott

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Méltán lehetünk büszkék elődeinkre, és a mi dolgunk, hogy minden évben emlékezzünk ezekre az időkre – hallottuk Várai Róbert Baracs polgármesterének beszédében az 1956-os ünnepségen a templomosi temetőben, Farkas István sírjánál.

Civil szervezetek és magánemberek is elhelyezték a tisztelet virágait

Hagyomány, hogy minden esztendőben a huszonegy évet élt és a székesfehérvári laktanyánál hősi halált halt Farkas István sírjánál emlékeznek az 1956-os eseményekre a baracsiak. Elsőként a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tanulói, Báthori Dóra és Anna előadását hallhattuk. Ezután Várai Róbert ünnepi beszédében először Nagy Imre életútját, munkásságát és a forradalomban betöltött szerepét ismertette, melyben az őt elítélő bírósági tárgyalás menetét is felidézte. A beszédet követően intézmények, civil szervezetek képviselői, magánemberek virágot, koszorút helyeztek el Farkas István Sírjánál. Az ünnepségen részt vett Farkas István testvére, Éva néni is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában