Amatőr lovastalálkozó

2022.07.12. 07:00

Lovasoké volt a főszerep Perkátán

Július 7-én ismét megtelt élettel a perkátai sportpálya és környéke. Ezen a verőfényes nyári hétvégén amatőr lovastalálkozót tartottak a nagyközségben.

Szentes Kitti

A nap főszereplői természetesen a lovak és lovasaik voltak, de palacsinta - és pite sütés, egész napos gyermekprogramok, póni lovaglás, néptáncosok, habparty is színesítették a napot. 

A lovas ügyességi feladatokon való részvételhez a gyülekező és a regisztráció reggel kezdődött, melyet a Perkátai SE azon belül is Perkátai Lovas szakosztály koordinált, melynek vezetője a perkátai Dózsa Tamás, aki elégedetten nyilatkozott a lovastalálkozóról.

László Réka Fotó: Szentes Kitti

A tavalyi mintájára idén is megálmodtuk és megvalósítottuk az amatőr lovastalálkozót. A környező településekről mint például Sárosdról, Szabadegyházáról, Zichyújfaluból is szép számmal érkeztek lovasok, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak, megméretessék magukat. Tizennégyen fogattal vágtak neki a napnak, huszonöten pedig lóháton tették próbára tudásukat. Üres kézzel pedig senki nem távozhatott. Kis szalagot minden ló és lovas kapott. – nyilatkozta Tamás.

A hajtó, Vagyóczki Fanni Fotó: Szentes Kitti

Oláh Istvánnak Perkáta polgármesterének is szívügye a lovak, a lovaglás, hiszen jómaga is imádja a lovakat és minden olyan tevékenységet mely velük kapcsolatos. Ő is elégedetten nyilatkozott a napról, mely problémamentesen lezajlott, és a kilátogatók létszámával is elégedett volt. A büfénél egész nap pörgés volt, éhesen, szomjasan senki sem távozhatott. Aki édesszájú kürtöskalácsot, gumicukrot is vásárolhatott, de volt hot-dog, és egytálétel is. 

Egy perkátai ifjú hölgy, László Réka még csak a tinédzserkor elején jár, de a lovaglás már tíz éve élete része. Szülei nagyon büszkék Réka kitartására, mindenben támogatják. Ha teheti a környező települések lovastalálkozóin, ügyességi bemutatóin mindig részt vesz. Távolabbra egyelőre nehézkesebben tudnak eljutni, mert egy ló szállító is szükséges lenne az utazásokhoz. De ami késik nem múlik, mosolygunk össze Rékával.

Ha már egy fiatal elkezd komolyabban foglalkozni a lovakkal, már megérte, minden egyes lovastalálkozó megszervezése, levezénylése – folytatja Dózsa Tamás. Akit büszkeséggel tölt el, hogy a megye talán egyik legjobb pályája a perkátai, legalábbis akik lovaikkal jártak már itt mind így vélekednek. Nemcsak a pálya talaja kiváló, de a díszítés is szemet gyönyörködtető volt. A szélben hajladozó leanderek, a kiállított autentikus lovas kocsik mind a profizmusról árulkodtak. De mindezek nem valósulhattak volna meg az önkéntesek illetve az önzetlen támogatók segítsége nélkül – zárja sorait Tamás, aki hálásan köszöni minden egyes pártfogó segítségét.

S talán ezt a jó adottságokkal megáldott pályát végre ki tudja használni a falu, lovasok, és ló imádók nagy örömére. Hiszen aki a lovakat szereti rossz ember nem lehet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában