Kulcs

2022.07.18. 19:00

Kezdődik a reformkor az új projektekkel a faluban

Jelentős projektek kezdődnek az elkövetkező hetekben Kulcson, szám szerint hat. A feladatok száma és a beruházások összértéke példa nélküli a település életében, de kiemelkedő jelentőségű az egész térségben is. Olvasóinknak Jobb Gyula polgármester foglalja össze a projekteket.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Elsőként az általános iskolát kell említenem – kezdett bele a polgármester. – A Fekete István Általános Iskola bővítésével és felújításával kapcsolatos projekt munkaterületének átadása, illetve az ezzel kapcsolatos hivatalos egyeztetés július 4-én délelőtt kezdődött. A kivitelező cég ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a munka tizennyolc hónapot fog igénybe venni szándékaik szerint. Július 11-én megkezdődött a kivitelezés, az elmúlt időben kombinált funkcióval működő faház elbontásával, ennek kiürítéséhez felhívásunkra a lakosságtól is segítséget kaptunk. De a legkisebbeket érintő intézményről is van hírem – folytatta Jobb Gyula.

– Az új bölcsőde építéséről július 5-én írtuk alá a szerződést a kivitelezést végző vállalkozóval. Most még az óvodával szemben egy erdős rész látható, hamarosan azonban – szinte teljesen a jelenlegi épülettel szemben – épül meg a négyezer négyzetméteres bölcsőde. Ha már a gyerekeket érintő fejlesztésekről beszéltem, akkor itt kell megemlítenem a pumpa pályát. Ezt a beruházást a műfüves focipálya és az extrém pálya mögé tervezzük, a sportkoncepciós elképzeléseink szerves részeként. Jelenleg közbeszerzési eljárás alatt áll a projekt, várhatóan ősszel tudjuk majd átadni a gyermekek legnagyobb örömére.

– Szintén nélkülözhetetlen feladat a betegellátás, e témakörben arról adhatok hírt, hogy a megrekedt orvosirendelő-bővítés júliusban szintén folytatódik. Így hamarosan egy nagyobb és kényelmesebb környezetbe érkezhetnek a gyógyulni vágyók. Mint tudják, a helytelen kivitelezői magatartás miatt perelt és nyert az önkormányzat, sajnos azonban egyelőre úgy tűnik, a követelésünket nem tudjuk érvényesíteni. Ezért az orvosi rendelő bővítését egyelőre az önkormányzat – nagyobb részben saját erőből – fogja finanszírozni.

– Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy jelenleg két útfelújítási és csapadékvíz-elvezetési projektünk is van, ezek megvalósítása szintén a közeljövőben kezdődik. 

– A fenntarthatóság nagyon fontos szempont a hosszú távú felelős gazdálkodás érdekében. Ezért a polgármesteri hivatal energetikai felújítása jelentős megtakarítással jár majd. Ez a munka is hamarosan kezdődik, jelenleg a tervező kiválasztásának szakaszában tartunk – mondta el Jobb Gyula polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában