Görbültek a botok

2022.05.12. 10:00

Remek fogások Igarpusztán

duol.hu

Fotó: Zsedrovits Eniko

Május 7-én tizenegy egyesület részvételével Igarpusztán rendezték meg a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetségének csapatbajnokságát. A seregszemlén részt vett a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület küldöttsége is. 

Június 2-ig várják a nevezéseket a hagyományos gyermeknapi horgászversenyre, amit a Felső-öbölnél rendeznek Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosi felnőtt horgászok csapta – Dürgő Zoltán, Rettiger Dávid, Fazekas Attila – négy órán át küzdött a riválisokkal a szövetségi csapatbajnoki címért. Végül kiváló teljesítménnyel: két szektor 1. és egy szektor 2. eredménnyel zárták a versenyt. Az U15 és az U20 mezőnye és a női versenyzők három órát horgásztak. Az újvárosi sporthorgászok U15-ös versenyzője, Vércse Ábel József a HVDSZ szövetségi bajnoka lett Igarpusztán. Az U20-asoknál Tóth András, a hölgyeknél Kósa Edit Ágnes képviselte a DSHE-t. A csapat vezetője Szabó Máté volt. A versenyen úszós és fenekezős módszerrel is lehetett horgászni egy bot, egy horog használatával. A versenyen a főszerepet a pontyok kapták, ezek mellett nagytestű kárászok és keszegek fogása volt jellemző. Dürgő Zoltán, a csapat felnőtt tagja elnyerte a versenyen a „legtöbb halat fogó” címet 16 160 gramm fogással. A DSHE csapata közel húsz éve nem nyert szövetségi bajnokságot. Az egyesület az elmúlt időszakban kiemelt fontossággal készült erre a megmérettetésre, amit az eredmények hűen tükröznek. 

További hír, hogy az egyesület június 4-én gyermeknapi horgászversenyt szervez a Felső-öböl területén az alsó és felső tagozatos diákok számára. A korlátozott horgászállások miatt várják a résztvevők mielőbbi jelentkezését június 2. 16 óráig a horgászirodában. (Dunaújváros, Gagarin tér 13. fszt. 1.) 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában