KEHOP-projekt

2022.03.21. 14:00

Javult az életminőség

Befejeződött az Észak- és közép-dunántúli szennyvíz­elvezetési és -kezelési fejlesztés 2 elnevezésű, KEHOP-projekt. Ebből az alkalomból március 17-én dél­előtt ünnepélyes záró eseményt rendeztek a dunaújvárosi polgármesteri hivatal rendezvény- és házasságkötő termében.

Török Tímea

Fotó: LI

A múlt csütörtöki rendezvényen a projekt résztvevői képviseltették magukat: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Észak-dunántúli Vízmű Zártkörűen Működő Rt., Kulcs Község Önkormányzata, Pusztaszabolcs Város Önkormányzata, Rác­almás Város Önkormányzata és az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorciuma, a kivitelezők képviselői valamint a szolgáltatók. 
 

Az ÉKDU2 honlapja alapján az 5668 millió forint támogatott összegből nem csupán a részt vevő hét település csatornázási munkálatai, de egyben jelentős környezetvédelmi, továbbá a lakosság életminőségét javító hatású beruházás is megvalósult. 
A szennyvízcsatorna-hálózat korábbi projektvezetőjét, Bíró Kornélt váltó Nagy Sándor szakmai beszámolóját hallgatták meg elsőként a résztvevők a projektzáró ünnepségen. 
A projektvezető ismertette, hogy megvalósult Kulcson mintegy 20 kilométer csatornahálózat és 10 átemelő kiépítése. Így gyűjtik össze a szenny­vizet, és vezetik el a dunaújvárosi szennyvíztisztító telepre. 

Nagy Sándor vezető megköszönte a résztvevők segítségét Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

Rácalmáson új átemelő épült és Dunaújváros területén, a még nem csatornázott úgynevezett Északi Lakóterület szennyvízelvezetése valósult meg. 
Pusztaszabolcs a meglévő szennyvíztisztító telep helyett új építésében volt érintett, és 400 méter gravitációs szennyvízcsatorna kiépítését is elvégezték. 
Dunaalmás és Neszmély településeken szennyvíztisztító telep, átemelők megújítása, új gépészet kiépítése és árvízvédelmi beruházás valósult meg. 
 

Almásfüzitő esetében az egyesített rendszerű csatornahálózat helyett új, elválasztó rendszerű szennyvízcsatorna-hálózat épült ki. 
Nagy Sándor a program végén minden résztvevőnek megköszönte a segítséget, majd átadta a beruházásról tájékoztató táblákat. Végül zenei élménnyel megfűszerezett állófogadással ért véget a projektzáró esemény. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában