Fontos, ha baj van, közel legyen a segítség!

2022.02.07. 11:00

Önkéntes tűzoltóegyesületet alapítana Előszállás

Önkéntes tűzoltó egyesület alapításán törik a fejüket az előszállásiak. A szomszédos faluban, Daruszentmiklóson pedig a már létező tűzoltó egyesület népszerűsítésén szorgoskodnak.

Majer Tamás

Fotó: Varga Zsófia

Ifjabb Szabó Ferenc az előszállási egyesületalapítás ötletgazdája. Felhívására a nagyközség lakossága pozitívan, segítőkészen reagált, többen is felajánlottak, szívesen belépnek, segítenek, ha valóban összeáll a szervezet, írja a feol.hu.

Daruszentmiklóson már működik önkéntes tűzoltó egyesület

Az önkéntes tűzoltó csapat – az ötletgazda meglátása szerint – gyorsabban, a Dunaújvárosból vagy máshonnan érkező katasztrófavédőknél hamarabb képes lenne segíteni a bajban Előszálláson. Mint írta, a tavalyi évben is sok kár­eset, tűz, fakidőlés, műszaki mentés volt a faluban.

 

– Milyen jó is lenne, ha lenne egy önkéntes tűzoltóság! Előbb odaérnénk a kár helyszínére, és mire a hivatásos tűzoltó kollégák megérkeznek, mi már az oltást vagy éppen a műszaki mentést meg tudnánk kezdeni. Így kevesebb anyagi kár keletkezne, előbb tudnánk segíteni a bajba jutott embereknek – írta Szabó Ferenc.

A fiatalember arról is számot adott, hogy első körben legalább tizenkét fő jelentkezése szükséges, ennyi ember kell a civil szervezet létrehozásához. Ezután alakulhat meg az előszállási önkéntes tűzoltó egyesület. Szabó Ferenc szerint nem terhelné extra anyagi kiadás a helyieket; pályázati támogatásokból finanszírozható lehet a szervezet megalapítása, működtetése. Illetve a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásaira is számít. 

Nemcsak bajban, de mulatságban is közreműködhetne a leendő előszállási tűzoltó brigád. Falu- vagy éppen gyereknapi rendezvényeken számos településen népszerű az úgynevezett habparti, amihez bizony kellenek a tűzoltók.

A szomszéd településen, Daruszentmiklóson már működik önkéntes tűzoltó egyesület. Krajczár Arnold kárhelyparancsnok, tűzvédelmi előadó közreadta, szívesen várja a daruszentmiklósi egyesület a fiatalokat is. Ötödik osztályos kortól tizennyolc éves korig várják az újoncokat; fiúkat, lányok egyaránt. – Jó a csapat, kicsit katonás, kicsit fegyelmezett, de mégis családias a légkör! Nem kell hozzá se ruha, se tagdíj, csak Te! Gyere és légy a csapat tagja, sokat tanulhatsz és mellette edzhetsz is! – invitált a daruszentmiklósi parancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában