Kerek évforduló

2022.02.09. 12:00

A kilenc évtized munkája tiszteletet érdemel

TT

Kulcs - A kilencvenedik születésnapja alkalmából szépkorú falubeli köszöntésére indult február 7-én délelőtt Jobb Gyula polgármester a Kossuth Lajos utcába. 

2009 óta kormányrendelet ad lehetőséget arra, hogy 90, 95 és 100 éves kort megélt szépkorúakat jubileumi jutalomban részesítse az állam. A juttatás mellé Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott állami elismerés is jár. 

 

A jubileumi okiratot a polgármester adta át és kulcsi kézműves ajándékkal is kedveskedett Csavajda Gyulának a születésnapi köszöntés során hazánk kormánya és a település önkormányzatának tisztelete jeléül. 

Gyula bácsi 1932. február 6-án Rácalmáson született, hatan voltak testvérek. Feleségével, Csavajda Gyulánéval (született Hunkár Irén) 1956-ban házasodtak össze. Immár 65 éve élnek közös boldogságban. Két lányuk született, akik két lányunokával, valamint két fiúdédunokával örvendezették meg a Csavajda házaspárt. A boldog családot Rita lányuk korai halála hatalmas veszteségként érte. 

Gyula bácsi volt taxi- és busz­sofőr, gépjárműoktató és munkásévei végén a Dunai Vasműben is dolgozott, innen ment nyugdíjba is. 

 

Szívesen tett és dolgozott nemcsak a családja, de a helyi közösség érdekében is. 

Hobbinak a dunai horgászatot és a kertészkedést választotta, és két cica gondos gazdája ma is. 

– A kormányrendelet szerint egy hosszú élet munkája, eredményei elismerést és tiszteletet érdemelnek, amelynek meg kell nyilvánulnia a társadalom tagjai, közösségei, intézményei részéről. Ezzel én polgármesterként és magánemberként is maximálisan egyetértek. 

Gyula bácsival és Irénke nénivel nagyon régi a kapcsolatunk. Nem­csak gyerekként ismertek engem is, de a szüleimmel is jó viszonyt ápoltak. Nagy örömömre szolgál és hatalmas megtiszteltetés, hogy én köszönthettem településünk tiszteletreméltó polgáraként Csavajda Gyulát a kilencvenedik születésnapja alkalmából – mondta el a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában