Így telt a szilveszter

2022.01.03. 16:00

Ráfordultunk 2022-re

Bár az előző szilveszterhez képest jóval szabadabban ünnepelhettünk, a járványhelyzet ezúttal is rányomta bélyegét az új esztendő köszöntésére

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Városháza téren, ahol korábban, a pandémia előtti békeévekben éjfél előtt egy órával már ezrek várták, hogy közösen köszönthessék az új esztendőt és jókívánságok sokaságával alapozzák meg a következő tizenkét hónap szerencséjét, ott 2021. december 31-én egy polgárőrautó nézett farkasszemet a karácsonyi díszkivilágítással. 

Ez a baráti társaság együtt búcsúztatta az óévet és köszöntötte 2022-t az „Emlékek éjszakáján” a Juharosban Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A téren és az utcán ugyan feltűnt pár, buliba vagy éppen hazafelé igyekvő társaság, ám ez megtörténik egy mozgalmasabb nyárestén is. A közelben két vendéglátóhelyen zártkörű rendezvényről szűrődött ki zene. Éjfél előtt sokan igyekeztek a Juharos Étterem és Rendezvényház felé, ahol az Emlékek éjszakája – egyben talán a város legnagyobb szilveszteri eseménye– várta az ünneplőket. Itt népszerű lemezlovasok – DJ Szatmári, a házigazda Navidal, valamint Peat Jr & Fernando feat Sheela alapozta meg a szilveszteri hangulatot az elmúlt évtizedek legnépszerűbb hazai és nemzetközi slágereivel. 

A 2020/2021 fordulójához képest jóval mozgalmasabb és szabadabb, ám a járványhelyzet miatt a korábbi békeévekhez képest visszafogottabb volt a 2022-es esztendő köszöntése. A szórakozóhelyek közül csak néhány várta a szilveszterezőket, így legtöbben családi, baráti körben köszöntötték az új esztendőt. Képünk a Juharos Étteremben készült, ahol népszerű lemezlovasok pörgették az elmúlt évtizedek slágereit. 

Egy házzal odébb, a szomszédos Kaptárban sem indult korán az óévbúcsúztató, itt Dj Sogi pakolta a lemezeket a fiatal közönség legnagyobb örömére. A tűzijátékok, egyéb, az időszakosan használható pirotechnikai eszközök kedvelői ezúttal is kihasználták az alkalmat: sűrűn indították látványos útjukra a rakétákat. A rendőrség, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint összességében nyugodtan telt a szilveszter és az új év első két napja. 

Dj Sogi szórakoztatta a szilveszterezőket a Kaptárban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában