Jegyzet

2022.01.07. 11:00

Pengés megoldás

Várkonyi Zsolt

Fotó: LI

A címben szereplő pengés megoldás nem a borotválkozásról szól, még csak nem is az egyik rockegyüttes nagyszerű dalának refrénjét idéztem. Gyakran mondjuk ezt egy társaságban, ha kitűnő teljesítményt látunk a sportpályákon, legyen az foci, kézilabda, vízilabda vagy más csapatsportág. Ez vonatkozhat adott esetben a csapatmunkára, de az egyéni megoldásokra is. Rögtön ez a kifejezés jutott az eszembe, amikor a Szent Pantaleon Kórház intenzív osztálya javára felajánlott francia labdarúgó-válogatott meze – a világbajnok játékosok aláírásával – gazdára talált az Épduferr elnök-vezérigazgatója, Palkovics Milán anyagi szerepvállalása következtében. 

Egy év múlva jótékonysági célból újra kalapács alá kerül a francia mez

Ez, és az összes többi adományozó hozzáállása dicséretes, minden esetben köszönet illeti őket, hiszen ezzel nemcsak adnak, hanem példát is mutatnak mindannyiunknak arról, hogy ki-ki erejéhez mérten segítse ezeket a szervezeteket. Hogy mitől pengés megoldás ez? Nos, Palkovics Milán továbbgondolta ezt. Egy évig őrzik ezt az ereklyét, ezután terveik szerint egy hasonló licitálási, jótékonysági akcióban ajánlják majd fel az adományozás tárgyaként, ismét egy nemes ügyet szolgálva ezzel. 

És itt nemcsak pénzről és a francia válogatott mezéről szól már a történet, hanem arról, hogy akár éveken keresztül tud ez az ereklye összekötő kapocs lenni az adni, adományozni szándékozó cégek, üzletemberek, magánszemélyek számára. Mindannyiunk örömére! 

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában