Decemberi hajtás

2021.12.09. 11:00

Mérlegelés nélkül mindig segítőkész kulcsiak

Török Tímea

Kucsera Gábor már negyvenszer segített véradással Fotó: amatőr

Kulcs - A vöröskereszt helyi alapszervezete a megszokott decemberi hajtásban éli az év végi mindennapokat. A vezetőt, Kaiserné Gödöny Erzsébetet kérdeztük munkájukról. 

– A vidéki szervezetekhez képest már az is mutatja a vöröskereszt településünkön betöltött jelentős szerepét, hogy a hivatalos tagok száma Kulcson meghaladja az ötvenötöt. Nagyon büszke vagyok rá. Tevékenységünk sokrétű, köztük az egyik legjelentősebb a véradásszervezés. Ebben az évben összesen hatvanan adtak vért Kulcson, Csikai Zsuzsi aktivistánk rendkívül ügyes promóciós munkája segítségével. Kulcson egy évben háromszor van véradás a faluházban, a legutóbbit november 11-én tartottuk. Négy évfordulós véradót is volt szerencsém köszönteni: Csavajda Annamária 25-ször, Fekete Ágota 30-szor, Fekete Ferenc és Kucsera Gábor 40-szer segített már a vérével embertársainkon. 

Két aktuális karitatív projektjük is van jelenleg: az adományozás és az iskolai

– Fontos feladatunk az ismeretterjesztés, például az elsősegélynyújtás alapfogásainak bemutatása. A kulcsi vöröskeresztesek gyakorta ilyen témájú versenyek eredményes szereplői, de ebben a hónapban az iskola diákjainak tartottunk úgynevezett hősképző bemutatót a pályaorientációs napon. Kulcson két aktuális karitatív projektünk van. Az egyik élelmiszer-adományozás, a másik pedig a menstruációs szegénység ellen irányul a kulcsi iskolában. A karácsonyi élelmiszer-adományosztás településünkön több mint harminc helyi háztartásban teszi majd szebbé az ünnepet. Ehhez a kulcsi aktivisták munkája is szükséges, akik az országos Élelmiszerbankkal közös kampányokban gyűjtenek a rászorulóknak öt napon keresztül dunaújvárosi élelmiszer­áruházakban. 

–Nagyon örülök, hogy olyan településen élek, ahol ennyi ember van, aki szívesen végez saját önös érdekein túl is karitatív munkát. Számomra a mérlegelés nélkül segítőkész kulcsiak teszik igazán széppé a piros betűs és a hétköznapokat is – monda el Kaiserné Gödöny Erzsébet. TT 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában