Minden csepp számít

2021.12.09. 08:00

A tematikus napok sikeresebbek, nincs teher a véradókon

Mikulás ünnepéhez kapcsolódóan véradást tartott kedden a Munkásművelődési Központban a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete. 

Brousil Csaba

2021.12.08. Mikulás véradás a Munkás Művelődési Központban DUnaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A tematikus napok mindig sikeresebbek, mint a hagyományos véradási napok, hiszen ilyenkor a donorokon nincsen meg az a nyomás, ami egy kórházi közegben vagy a vérellátóban megvan. Ilyenkor kevesebb a szorongás, nagyobb a véradási hajlandóság – tudtuk meg a helyszínen Feth Katalintól, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetőjétől. 

 

Feth Katalin <br> Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mint mondta, több ilyen tematikus napot is szerveztek idén, mind sikeres volt, s a Mikulás-napi is annak ígérkezett, hiszen már a kezdéskor, délután két órakor vagy húsz donor érkezett az MMK-ba. Nekik ezúttal is kis finomsággal kedveskedtek a szervezők, mi mással, mint egy-egy tábla csokoládéval, ami Mikuláskor a leginkább autentikus. Feth Katalin azt is elmondta, hogy idén ilyen tematikus napot már nem szerveznek, de év végéig még többször is lesz lehetőség a véradásra. 

Sokan éltek a lehetőséggel, és adtak vért kedden

Erre – mint mondta – szükség is van, mert a pandémia, a koronavírus-járványtól való félelem hatott a véradási hajlandóságra, illetve a középiskolás véradási napokat nem tudták kihasználni, ami sajnos a rendelkezésre álló vérmennyiség számában kissé érzékelhető is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában