Együtt a környezetvédelemért

2021.12.10. 10:00

A papír körforgása

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum egyik tagintézménye, a Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium mindig szívesen kapcsolódik olyan kezdeményezésekhez, melyek célja a környezetünk megóvása vagy éppen a környezettudatosság erősítése.

duol.hu

A környezetünkért, Földünkért való tenni akarás lebegett a szemünk előtt, amikor csatlakoztak a dunaújvárosi Hamburger Hungária Kft. felhívásához. Ez a kizárólag újrahasznosított papírnyersanyagot feldolgozó cég folyamatosan keresi annak lehetőségét, hogy a fiatal generáció figyelmét a környezettudatosságra irányítsa. Ennek jegyében szervezték „A PAPÍR KÖRFORGÁSA” elnevezésű kampányukat,  melynek most intézményünk is részese lett.

Fotók: dszc.hu

A kampány részeként vállalták, hogy kollégiumi csoportjaikban és iskolai osztályainkban megnézik a papírgyártásról készített PowerPoint ismertetőt, ill. a népszerű influencer, Attis (YouTube-Tanulom Magam csatorna) által forgatott kisfilmet, melyben a diákok számára közérthető módon, informatívan járja körbe a hulladék-újrahasznosítás témáját, írj a dszc.hu.

A „Rudas” eddig is igyekezett már bekapcsolódni a szelektív hulladékgyűjtésbe (a kollégiumban nagy mennyiségben keletkezik műanyagpalack-hulladék, ezt már 2. éve külön gyűjtjük), s most a Hamburger Hungária Kft.-től kapott szelektív gyűjtőkkel a papírhulladékot is jó helyre tudjuk elhelyezni.

Bízunk benne, hogy szelektív gyűjtésünkkel és az új ismeretekkel is erősíteni tudjuk az iskolás korosztály ÖKO-tudatosságát! 

A Rudas részéről Szemenyei István igazgató úr, Nagyné Fauszt Csilla igazgatóhelyettes és a kollégiumi munkaközösség vezetője, Kincsesné Zavodnyik Júlia vette át a Hamburger Hungária Kft. ajándékát, az újrahasznosított papírból készült székeket, szelektív gyűjtőket és a papír újrahasznosítását bemutató transzparenseket. A program iskolai gondozója Haász Marianna nevelőtanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában