közeleg a tél

2021.11.10. 08:00

Gépszemle, már a téli felkészülés jegyében

„Hószemle” címmel tartott sajtótájékoztatót kedden délelőtt Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója a vásártéren. Ennek apropóját az adta, hogy november 15-től 0–24 órás készenlétben állnak majd a városban a síkosság-mentesítést, hóeltakarítást végző gépek.

Brousil Csaba

2021.11.09. Hószemle sajtótájékoztató Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Szabó György elmondta, hogy a DVG az elmúlt egy év alatt jelentős beruházásokat tett gépparkja fejlesztéséért, amit a szükséggel indokolt, mondván, hogy a régi gépek öregek és már használhatatlanok voltak. Az újonnan vásárolt kistraktoroknál fontos szempont volt, hogy olyan típusokat válasszanak, amelyek különböző adapterek felszerelésével a téli időszakban be tudnak segíteni az esetleges hóeltakarítási, síkosság-mentesítési munkálatokba is. Közel 40 millió forintból vásároltak két kistraktort, amelyek a téli bevetéseken kívül erdészeti, kertészeti munkákat látnak el egész évben.

Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mint elmondta, a DVG síkosság-mentesítésre rendelkezésre álló géppark­ja „másfél Unimogból” áll. Így tavaly közbeszerzési eljárást indított az önkormányzat, hogy ezeket a munkákat kiadja alvállalkozónak. Ez meg is történt, négy évre 200 millió forintért megkapta egy cég, amellyel és amelynek tavalyi munkájával (!) a DVG vezetése, mint elhangzott, nagyon elégedett volt. Szabó György azt mondta, hogy az alvállalkozó nem új, de modernebb gépeket vásárolt és állít majd szolgálatba, ha kell (az elmúlt télen az időjárás enyhesége miatt szinte alig kellett valamit csinálniuk – a szerk.), illetve tartalék gépekkel is rendelkezik arra az esetre, ha a tél bedurvulna. Ezek a tartalék gépek az erdészetnél megtekinthetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában