megkérdeztük

2021.10.21. 09:00

„Ha esik, ha fúj, az árkádok alatt várjuk a buszjáratokat”

Miért nincs fedett buszmegálló a városi közösségi közlekedés egyik központjának számító Dózsa Mozicentrum előtt téren? – teszik fel a kérdést újra és újra lapunknak olvasóink.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A Dunaújvárosi Hírlap a közelmúltban már számos alkalommal foglalkozott a témával, a napokban egy idős úr kereste fel szerkesztőségünket: – Évtizedek óta komoly problémát jelent az utasoknak, hogy nem építettek fedett buszmegállót egy olyan helyen, ahol naponta több száz utas megfordul. Ha esik, ha fúj, az árkádok alatt állunk, és reménykedünk abban, hogy a buszvezetők türelmesek lesznek és megvárják, amíg kiérünk a buszhoz. Ismerjük az indokokat, hogy miért nem lehet az utasközönséget kiszolgáló várót építeni, ám valamilyen megoldást már kellene találni e problémára, amely sokunkat érint – fogalmazott lapunknak olvasónk.

Sokan szeretnének buszvárót a Dózsa mozi előtti térre
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Idén júliusban a Hírlap megkereste a városi önkormányzatot a kérdésben, akkor Medgyesi Miklós, az önkormányzat szóvivője kifejtette: „A városüzemeltetési osztály már 2018-ban vizsgálta a Dózsa György tér előtti helyi, helyközi és távolsági busz­megállónál utasváró telepítésének lehetőségét. Ennek során a területen érintett közműszolgáltatókkal is egyeztettünk (gáz, áram, távhő, víz, szenny­víz, távközlés), ennek következtében pedig kiderült, hogy a területen a közműszolgáltatók védőtávolságai miatt utasváró telepítéséhez nem járulnak hozzá.”

Mindezt megosztottuk a szerkesztőségünket felkereső olvasóval is...

– Lehet, a Vasmű út közvetlen közelében nem lehetne megépíteni a buszvárót, ám valamilyen más megoldást már jól lenne találni, hiszen naponta sok százan fordulnak meg a téren, a menetrendszerű járatokra várva...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában