könyvbemutató

2021.09.27. 10:00

Rendhagyó könyvbemutatót tartottak a református templomban

Különleges könyvbemutatóra hívta az érdeklődőket a helyi református egyházközösség szeptember 24-én, dr. Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész Mikrofontól a keresztig című könyvét ismerhették meg az érdeklődők, azaz a könyv főszereplőjének, Bokányi Zsoltnak az életútját.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Pénteken este Czeglédi Péter Pál református lelkész köszöntötte a könyvbemutatóra összegyűlt közönséget. Olvasott fel Isten igéjéből, majd bemutatta az este főszereplőit: Bokányi Zsoltot és Esze Zsolt zongoraművészt. A könyv szerzője, dr. Bakonyi István más elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a református templom kistermében, de küldött egy hangüzenetet, amit le is játszottak a jelenlévőknek.

Örömteli volt, hogy több fiatal is érdeklődött az előadás iránt
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Nem klasszikus könyvbemutatón vehettünk részt. Bokányi Zsolt, azaz Boka az életéről mesélt, és arról a fordulópontnak nevezhető eseménysorozatról, amelynek kapcsán megtért Jézushoz, Istenhez és megkeresztelkedett, majd konfirmált, lévén a református egyházközösséget választotta. Mint mondta, őt reformátusnak hívta meg az Úr. Tanulságos történet az övé: a korábbi életében sikeres rock and roll sztár nagykanállal habzsolta az életet, majd a Szentlékek segítségével jött rá arra, hogy az élet, amit él, csak világi hívságokkal teli, s nem vezet sehova, sőt csalódást, könnyeket hagy maga körül. Ezen változtatni tudott, mint mondta Isten segítségével.

Esze Zsolt zongorán, Bokányi Zsolt gitáron játszott a rendhagyó könyvbemutatón

Erről szól a könyv is, amelyben mint mondta, nem őt kell látni, hanem Jézust kell meglátnia benne az olvasónak.

A könyvbemutatón az élettörténeti emlékképek felvillantása mellett dalokat is játszottak, az est végén pedig Boka dedikálta a könyveket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában