fejlesztések

2021.09.21. 09:00

Sétány, kocogókör, edzőgépek a Bocskaiban

Mezei Zsolt, a városüzemeltetési ügyekért felelős általános hatáskörű alpolgármester tartott tegnap sajtótájékoztatót „Az egészségtudatos körzetért” címmel. A helyszín a Bocskai utca és a Kádár völgy közötti parkos rész volt.

Agárdy Csaba

Fotó: Shutterstock

– A fejlesztés, amit most szeretnék bemutatni, pici, de fontos a városrész szempontjából. Emlékszem, gyerekkoromban milyen játszóterek, sétányok voltak ezen a környéken, amelyek fokozatosan eltűntek. Most ismét létrehoztunk egy sétányt és egy játszóteret, amelyek a sportolást szolgálják, hiszen edzőgépeket telepítettünk, a sétány pedig egyben egy háromszáz méteres kocogókör is.

Az alpolgármester elmondta még, hogy hat napelemes lámpát helyeznek el hamarosan arra lépcsősorra, amely az arborétumba vezet. Az egészségtudatos körzetért program keretében a város rendelt száz utcai padot, ötven köztéri szemetest, ezekből is jut majd a Technikum városrészbe. Emellett saválló anyagból kerékpártárolókat készítenek, amelyek kellőképpen lesznek rögzítve.

A sajtótájékoztató végén sorsolást tartottak. Mezei Zsolt elmondta, amikor megkezdődtek a munkálatok, akkor az interneten keresztül megkeresték a környék lakóit, és feltették nekik a kérdést: vajon mi épül itt?

Sokan válaszoltak, és többen is „megérezték”, hogy sétányt és játszóteret alakítanak ki a Bocskai út mögött. Az alpolgármester Miskolczi Miklósnak a közelmúltban megjelent könyvét, A 70 éves Dunaújváros kis enciklopédiáját sorsolta ki. Nagy Anita és Lukács Borbála Hajnalka voltak a szerencsés nyertesek.

Mezei Zsolt úgy búcsúzott, hogy ha kis lépésekkel is, de folytatják a felújításokat, a fejlesztéseket ebben a városrészben is.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában