vidáman telt a nap

2021.06.02. 14:00

Sárkányok, sorverseny és méta színesítette a gyermeknapot

Daruszentmiklós Nagy és örömteli feladatra vállalkoztak a Benedek Elek Általános Iskola pedagógusai és segítői Daruszentmiklóson. A környék legjobban felszerelt közösségi területén, a gyönyörű Faluparkban bonyolították le az idei gyermeknapot.

Balogh Tamás

A helyszínek

A műfüves labdapályán, ahol a kézi-, röp- és kosárlabda mellett akár a teniszt is gyakorolhatnák, de ezen a napon mégis a legnépszerűbb a foci volt.

Az imponáló nagyságú, fedett vásárterületen ideális helyet kapott a játszóház, és a hosszú bezártság után végre ragyogó táncosokkal (minden osztály képviselőivel) telt meg a szabadtéri színpad.

A játszótér melletti ligetben jó hangulatban az ügyességi versenyeket bonyolították le.

Daruszentmiklósról lévén szó, az ember egy kis sokadalmat látva automatikusan keresi a teljesen komfortos főzőhelyet (az itteni emberek ugyanis igazi virtuóz bográcsolók is), ahol egy szorgos csapat dolgozott azon, hogy az ebéd mindenki számára időben elkészüljön.

Az enyém lett a legszebb! Ugye?
Fotók: Balogh Tamás

Ma senki sem unatkozott!

Szallár Tímea tanárnő, akár egy színi tanodában, profi módon instruálta az egymást követő csoportokat. Szerencsénkre ránk is volt egy kis ideje.

– Jókedvűen, egy, a ligetes környezethez illő tízóraival (zsíros kenyér – lila hagymával és üdítővel) kezdtük a mai programunkat. Utána az alsó tagozatosok egyből nekiláttak a sárkánykészítésnek és az egyéb kézműves tevékenységeknek. A péntek reggelre föltámadó élénk szelet direkt a sárkányozás kedvéért kapcsoltuk fel – közölte mosolyogva és persze bizalmasan. – Ezt egy „szellemi erőpróba” követte, egy érdekes totót töltöttek ki. Mellette a többiekkel osztályonkénti összeállításban egy, a mostani időszakban nagyon divatos táncot, a Jerusalemát tanultuk. Mindenki büszke volt a saját produkciójára.

Szorgos kezek készítették a sárkányokat

A nap végén megpróbáljuk közösen is előadni. A műfüves pályán a foci mellett a nálunk is roppant népszerű métázás is helyet kap. Ez egy labdával és ütőkkel végezhető (magyar) csapatjáték, ami nagyon hasonlít a baseballra. Van egy nagyon különleges helyszínünk, ahol Árpád bácsi, az egyik kollégánk hennával készített szép tetoválásokat. Természetesen az ügyességi játékoknak is találtunk egy nagyon kedvező helyet. A Faluparkunkról egyébként is csak elismerőleg szólhatunk. Tökéletes a hasonló események, rendezvények lebonyolítására.

Népszerű volt a foci, sokan kergették a labdát

Nagyon jól telt a napunk!

Német Mónikát, az első osztályosok osztályfőnök-tanító nénijét nem volt egyszerű egy pillanatra sem elcsalogatni az ügyességi versenyről, ahol ő is rajthoz állt. Egy sor, neki lelkesen szurkolónak kellett megígérni, hogy azonnal visszatérhet a bajnokságba!

– Mire észrevesszük, mi, a pedagógusok is boldogan vetjük bele magunkat a játékokba, hiszen gyorsan visszatérnek a kedves gyermekkori emlékeink. Hogy a tanítványainkkal?

Rauf Norbert polgármester fakanalat ragadott

Nincs ebben semmi ­rossz vagy hihetetlen, hiszen gyakorlatilag együtt töltjük velük az életünk jelentős részét. Ilyenkor még jobban egymásra találunk. A sok boldog gyermek között úgy érezzük, hogy valamennyien szeretjük egymást, és ez is segít bennünket a közös tanulásban. A legkisebbek is egyből a magukénak érezték a helyszínt és az új elfoglaltságokat. Különleges feladat volt például a pici, kedves „űrlények” készítése. Mindenkinek nagyon jót tettek az ügyességi feladatok, pláne a közös tánc a nagyok előtt, sőt, velük együtt! Nagyon jól telt a napunk, hiszen a környezet gyönyörű, ideális volt az időjárás és persze szuper a társaság!

Szallár Tímea tanárnő és a „tánckara”

A fakanállal a kezében is sikeres volt

Ilyet sem gyakran látni egy polgármestertől: Rauf Norbertet, aki egy meglehetősen egyedi kötényt húzott magára, a bogrács mellől csalogattuk el pár mondat erejéig. A hatalmas edényben éppen az ebédre szánt paprikás krumplit főzte a gyerekeknek.

– Úgy működik ez a helyszín, ahogy azt elterveztük. Azért kell egy ilyen szabadidős park egy településre, hogy kiszolgálja az itteni embereket, s köztük kiemelve, mint ma is, a gyerekeket.

Németh Mónika (b) és Felkerné Gabriella mozgatta a gyerekeket

Itt aztán eltölthetnek egy gyönyörű napot, ahogy ez ma is látszott. Jól vizsgázik a létesítményünk. Örömmel látom, hogy a gyermekek belakták a helyszínt és nagyon jól érzik itt magukat. A helyi lakók bármikor igénybe vehetik ezt a remek szolgáltatásunkat. A mai nappal óriási változás állt be az életünkbe, hiszen itt végre úgy tölthetjük el az időnket, ahogyan régen. Nemcsak ezt a mostani, nagy rendezvényt terveztük el, hanem reményeink szerint többet is, például a lovas és a falunapot is megvalósíthatjuk még az idei évben. Mellettük több kisebb eseménynek is szívesen helyet adunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában