Aquantis Látogatóközpont

2021.06.30. 07:00

A fejlesztések márpedig tovább folytatódnak!

A június 24-én tartott közgyűlés napirendi pontjai közé sürgősségi indítványként került be az Aquantis Látogatóközpont kiviteli tervezési feladatainak ellátására irányuló szerződés megkötéséről szóló előterjesztés, amelyet a képviselők szavazatukkal támogattak is.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Mint ismeretes, az Aquantis Látogatóközpont fejlesztése a Modern Városok Program keretében megvalósuló fürdőhotel fejlesztésével párhuzamosan futó, részben azt megelőző projekt. A két projekt ugyanabban az épületblokkban kap helyet, Dunaújváros turizmusának stratégiai helyszínén, az élményfürdő közvetlen szomszédságában. A projektfejlesztés, megvalósítás és üzemelés során a látogatóközpont- és a szállodaprojekt összes folyamata (tervezés, közbeszerzés, kivitelezés stb.) szakaszolással különül el.

Az új építéssel megvalósuló Aquantis Látogatóközpontban interaktív bemutatóteret alakítanak ki, ahol a látogatók élményszerűen kapcsolódhatnak egy római kori fürdő életéhez és Dunaújváros történelmi múltjához. Ehhez többfunkciós helyiségek, rendezvény-, kiállítótér kapcsolódik majd, illetve egy kávézó és melegítőkonyha – amely szűk kínálattal akár nagyobb létszámot is ki tud szolgálni a fürdő és a hotel metszetében.

Az Aquantis Látogatóközpont és a szálloda is szerves egységet alkot majd az élményfürdővel
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Modern Városok Program keretében a kormány által beígért ehhez a projekthez kapcsolódó felújítások csaknem teljes egészében elkészültek már. A város visszakapta az élményfürdőt, és a program keretein belül – még szintén az előző városvezetés idején, ugyancsak kormányzati forrásból – megkezdődött a Fabó Éva Sportuszoda teljes felújítása, amely azóta már befejeződött. Szintén a program keretén belül megkezdődött a kútfúrás az élményfürdő mögötti területen, aminek eredményéről a városvezetés ígérete szerint lassan tájékozódhatunk is.

A közgyűlés a fent említett döntésével arról határozott, hogy „az Aquantis Látogatóközpont kialakítása, illetve az ahhoz kapcsolódó Modern Városok Program keretében szálloda és rendezvényközpont létesítése az Aquantis Wellness és Gyógyászati Központ mellett elnevezésű projektek megvalósítása érdekében a projektek kiviteli tervezési feladatainak ellátására az önkormányzat a dunaújvárosi DVN Fejlesztési Nonprofit Zrt.-vel kötendő vállalkozási szerződés tervezetét elfogadja, a szerződéskötéshez hozzájárul.” Ez azért fontos, mert az elnyert 900 millió forintos Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül pályázati támogatás felhasználásához a tervezési feladatok ellátására irányuló vállalkozói szerződést kell kötni. Az előző városvezetés által megígért fejlesztések tehát annak ellenére is tovább folytatódnak a városban, hogy voltak olyan „helyi hangok”, amelyek már temették a Modern Városok Program dunaújvárosi folytatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában