Önnek ajánljuk

2021.05.13. 07:00

Fontos: ne megszokás szerint vezessenek!

Szerdán délelőtt részben átprogramozták a közlekedési forgalmat irányító lámpákat a Dózsa György út – Bocskai István utca – Kallós Dezső utca találkozásánál lévő kereszteződésben. A cél az volt, hogy biztonságosabbá tegyék az egyenesen haladást, illetve a kanyarodást.

Szabó Szabolcs

Frissítés: Torlódás alakult ki a kereszteződésben

Kedves olvasónk juttatta el a fotót szerkesztőségünknek. Ezen az látható, hogy a reggeli forgalomban a Béke városrész, vasútállomás felől érkező autók feltorlódnak abban a kereszteződésben, melynek a közlekedési lámpáit tegnap átprogramozták a balesetek csökkentésének érdekében.

Olvasói fotó


A választókerület képviselője, Szabó Zsolt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kifejtette:

– Évek óta számos súlyos baleset történt ebben a kereszteződésben, így a mindenkori városvezetés egy régi adósságát kívánjuk most törleszteni a forgalmat irányító lámpák átprogramozásával. A cél, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés. Az átprogramozás előtt számos szempontot kellett mérlegelniük a szakembereknek. Tény, hogy egyes irányból érkezők számára csökken a zöld jelzés ideje, azaz nő a várakozási idő. A telezöld is megszűnik, erre külön lámpák figyelmeztetik majd a közlekedőket.

Számos súlyos baleset történt már a Dózsa György út – Bocskai István utca – Kallós Dezső utca találkozásánál lévő útkereszteződésben. Az önkormányzat szakemberei úgy döntöttek, a biztonságosabb közlekedés érdekében átprogramozzák a forgalmat szabályzó közlekedési lámpákat. Szabó Zsolt, a választókörzet képviselője szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, az úgynevezett telezöld jelzés megszűnik, így némileg csökken a zöld jelzések időtartama, ám végre biztonságosabbá válik az áthaladás az említett kereszteződésben
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A nem is oly régen történt tragikust baleset is arra hívta fel a figyelmet, hogy a város e pontján újra kell gondolnunk a forgalomirányítást. Mint említettem, részben csökken a zöld jelzések ideje és lassabb lesz az áthaladás, ám az a cél, hogy biztonságosabb, átláthatóbb legyen a forgalom a város e csomópontján. Az átprogramozás költsége közel 600 ezer forint, ezt az éves városi költségvetésből biztosította az önkormányzat.

A dunaújvárosi közlekedés egyik legveszélyesebb pontja a Dózsa-Bocskai kereszteződés

Lapunk kérdésére Szabó Zsolt elmondta, a kereszteződésben található jelzőlámpák átprogramozása nem érinti a közelben található többi fényjelzést. Azok a korábban megszokott rend szerint működnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában