Dunaújváros

2021.04.17. 13:00

Mit tehet, aki nem tud menetjegyet vásárolni?

A Volánbusz járatain március végén felfüggesztették az első ajtós felszállási lehetőséget

Brousil Csaba

Új, ideiglenes intézkedéseket vezettek be a Volánnál

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Egy olvasónk azzal fordult szerkesztőségünkhöz, hogy a Volánbusznál bevezetett új intézkedések – az első ajtós felszállás felfüggesztése és ezzel a buszvezetőnél való jegyvásárlás lehetőségének átmeneti megszűnése – milyen nehézségeket okoznak a tömegközlekedésben. Egy esetben az történt, hogy a buszvezető az utasokat leszállította a járműről, és még rendőrt is hívott, mert több utasnak nem volt érvényes menetjegye. Olvasónk azt sérelmezte, hogy az utazó idős emberek nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel, nincs mobiltelefonjuk sem, amivel a világhálón be tudnák szerezni a menetjegyet. Kérdése az volt, hogy ilyen szélsőséges esetben mit tehetnek?

Felkerestük az ügyben a Volánbusz Zrt. kommunikációs igazgatóságát, ahonnan a következő választ kaptuk: „2021. március 29-től – a fedélzeti jegykiadás ideiglenes felfüggesztésének időtartama alatt – az utazás során, az ellenőrzések alkalmával, pótdíj megfizetése nélkül is megválthatják jegyüket azok az utasaink, akik nem rendelkeznek menetjegy vagy bérlet vásárlását lehetővé tevő mobileszközökkel, vagy más méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni. A rendkívüli időszakban jegy- és bérletellenőr kollégáink elsődleges feladata nem a pótdíjazás, hanem a közösségi közlekedés lebonyolításának támogatása. Utasainkat ezúton is kérjük, hogy járatainkat minden esetben érvényes menetjeggyel vagy bérlettel vegyék igénybe.”

Azt is leírták válaszukban, hogy utasaiknak a korábbi intézkedésekhez képest több lehetőségük van megvenni jegyüket vagy bérletüket, újdonságként a MÁV-START pénztárait hozták fel példának. Illetve kiemelték, hogy a 65 éven felüli utasaik számára – személyi igazolvány felmutatásával – továbbra is díjmentes az utazás, illetve április 19. és 30. között az alsó tagozatos diákok is jegy és bérlet váltása nélkül utazhatnak. Folyamatosan dolgoznak új értékesítési csatornák bevonásán. Válaszlevelüket ezzel a sorral zárták: „Társaságunk bízik abban, hogy amennyiben valakinek más módon nincs lehetősége jegyvásárlásra, utólag az első adandó lehetőségnél megteszi.” Olvasónk viszont azt sérelmezte, hogy ahhoz, hogy el tudjon menni jegyet vásárolni, ahhoz is több megállót kellene megtennie autóbusszal...

Új, ideiglenes intézkedéseket vezettek be a Volánnál
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában