mutatjuk a részleteket

2021.04.07. 19:00

Ebösszeírás lesz Pusztaszabolcson

Pusztaszabolcs honlapján az alábbi közlemény olvasható:

duol.hu

Dog concentrates on the bone. Pet owner feeding his labrador retriever in home kitchen.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jaromir Chalabala

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése előírja, hogy a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A jogszabály értelmében az önkormányzat az összesített adatokról helyi elektronikus nyilvántartást vezet. A nyilvántartás vezetése folyamatos, tehát amennyiben változás következik be ( pl. eb születése, elhullása), azt kérjük a Hivatalban 15 napon belül bejelenteni szíveskedjenek.

Felhívom továbbá az ebtulajdonosok figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő kutyákat is be kell jelenteni.

Abban az esetben, ha az állat tulajdonosa megtagadja az adatszolgáltatást, vagy valótlan adatot szolgáltat, úgy vele szemben akár állatvédelmi is bírság kiszabható.

Fentiekre hivatkozva, mellékelten megküldjük a 2021. évre vonatkozó ebösszeírás formanyomtatványt. Amennyiben több ebet tart, az adatlapot ebenként kell kitölteni. Amennyiben további pótlapra van szüksége, fénymásolással sokszorosítható.

Kérem,hogy – nemleges válasz esetén is – azt a Pusztaszabolcsi Polgármesteri Hivatal postaládájába (2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2.) 2021. április 30-ig szíveskedjenek bedobni. A pandémiás helyzetre való tekintettel, elektronikus úton a [email protected] e-mail címre beküldhető vagy a www.epapír.gov.hu címen Pusztaszabolcs Város Önkormányzatának címezve benyújtható.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában