súlyos testi sértés

2021.02.18. 19:00

Vádemelés egy tavaly márciusi rendezvényen történt késelés miatt

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és további bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be egy a korlátozások előtt tartott, abai rendezvényen késelő férfi és társa ellen.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a két terhelt 2020. március 14-én, este, egy zenés rendezvényen vett részt, ahová megérkezett a sértett az ismerőseivel. A vádlottak hajnalban rátámadtak a sértettre, többször megütötték a fején és a felső testén. A verekedést kezdeményező vádlott a ruházatából elővett kinyitható zsebkéssel kétszer megszúrta a sértett hasát, aki azt követően a kijárat felé menekült, azonban a vádlottak tovább ütötték. A sértett az egyik ismerősével együtt kifutott az épületből, azonban a terheltek üldözni kezdték, majd a zsebkéssel rendelkező férfi hátba szúrta a sértettet, aki a közeli benzinkútig menekült. Onnan ismerősei kórházba szállították.

A hasi szúrás következtében a sértett súlyosan megsérült, esetében életveszélyes sérülés kialakulásának a lehetősége fennállt.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével a terheltek egyikével szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, míg a társával szemben súlyos testi sértés bűntette miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában