beruházás

2021.02.17. 11:30

Egy korábbi projekt zárása: útfelújítás, járda és zöldterület

Még az előző városvezetés pályázott sikerrel a Budai Nagy Antal út felújítására, a munkálatokkal végeztek már a szakemberek.

Molnár Emese

20210216 Felújított Budai Nagy Antal út Dunaújváros Fotós: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap DH

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által 231 millió forint támogatást nyert még az előző városvezetés a nyugati gazdasági terület közlekedésfejlesztésére. A 2019. szeptember 5-i rendkívüli közgyűlés anyaga szerint a támogatási szerződés az év június 26-án lépett hatályba, a képviselő-testület pedig a DVG Zrt.-t bízta meg a kivitelezéssel.

A beruházás 231 millió forint támogatásból valósult meg
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Mint az a projekt záróközleményében szerepel, a beruházás fő célja a város belterületi útjainak felújítását célzó integrált területi program keretében a Budai Nagy Antal útnak a Kandó Kálmán tér – Volán telep közötti 2x1 forgalmi sáv kialakítású szakaszának fejlesztése és felújítása volt. Mondanunk sem kell, hogy a nagy busz- és teherforgalom miatt idővel leromlott az útszakasz műszaki állapota, így szükség volt a munkálatokra. A felújítás a vállalkozások és a munkavállalók számára javítja a város gazdasági területeinek megközelíthetőségét, és biztosítja a fenntartható közlekedési módok érvényesülését is.

A projektben az érintett belterületi utak, csomópontok felújítása, korszerűsítése mellett megújult az infrastruktúra is. Csapadékvíz-elvezetés, járdaépítés, forgalomtechnikai és közlekedés-biztonsági fejlesztések valósultak meg. Az útfelújítás mellett a projekt része volt a szükséges zöldterület-építési, átalakítási munkák elvégzése is. A város önkormányzatának a törvényekben meghatározott feladata a településüzemeltetés biztosítása, amelynek része a helyi közutak kialakítása és fenntartása. A Budai Nagy Antal úti szakasz felújítása és fejlesztése egyrészt e feladat ellátását biztosító, másrészt az önkormányzat helyi gazdaságszervezési feladatait támogató, helyi igényeken alapuló beruházás, amely a város polgárainak és vállalkozásainak gazdasági, mobilitási érdekeit szolgálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában