óvatosan az utakon

2020.12.03. 09:29

Másodfokú riasztást adott ki az ónos eső miatt a meteorológiai szolgálat

Az érintett területeken tartós, több órás ónos eső várható. A csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 millimétert.

duol.hu

Reggel a Duna-Tisza közén, Északi-középhegységben előforduló csapadékgócokból inkább csak csapadéknyom mennyiség hullhat vegyes formában (északon hó, egyébként inkább fagyott eső, ónos eső).

Forrás: met.hu

A Dunántúl nyugati felén (kiemelten Vas, Zala megyében és a környező térségekben) délelőttig több milliméternyi, a Dunántúl keletebbi részein jellemzően néhány tized milliméternyi ónos eső valószínű, írja a met.hu. Az Alpokalján, Kőszegi-, és Soproni-hegységben eleinte több helyen inkább még havazás valószínű, így ott pár cm hóréteg várható, de helyenként 5 cm-t meghaladó mennyiség is hullhat. Délelőtt fokozatosan egyre több helyen olvadás várható, de a Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. A csapadék formája napközben egyre nagyobb területen esőre vált át; vegyes halmazállapotú csapadék legtovább a nyugati határ mentén fordulhat elő, egyre gyengülő intenzitás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában