Kereskedelmi és Iparkamara

2020.12.24. 07:00

Egy életpályamodell kezdete

2020-tól megújul a mesterképzés és vizsgáztatás rendszere is, amelynek keretében – összhangban az új Szakmajegyzék előírásaival – megújulnak a képzési és kimeneti követelmények.

Kőhalmi Kálmán

Fotó: © Ady Géza

A mester szakmájának kiválója, aki követi a technikai, technológiai változásokat, újít és megújul, és tudása mellett ezt a szemléletet tovább is adja. Az új rendszerben a mestercím elérését nem a tanulási folyamat lezárásának, hanem egy „mester-életpályamodell” kezdetének tekintik, amelynek megismertetése már az iskolai pályaorientációs szakaszban elkezdődik. Az első pilot képzés keretében a Dunaújvárosi Kamaránál 12 fő kézápoló és körömkozmetikus mester felkészítésére és vizsgáztatására került sor 2020. augusztus 28. és december 9. között. Az új követelményrendszernek megfelelő program az elméleti és gyakorlati tartalom tanulásieredmény-alapú elsajátítása mellett pedagógiai tréninggel, valamint portfóliókészítéssel és informatikai prezentációval egészült ki. A mesterlevelek átadására a veszélyhelyzet elmúltát követően, a jövő év elején kerítenek sort.

Kézápoló és körömkozmetikus mesterek vizsgája decemberben a kamara székházában
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában