Több helyszínen zenélt a csapat

2020.12.23. 11:30

Ajándék a zene nyelvén a tatai katonazenészektől

Még mindig a fülemben cseng Pharrell Williams Happy című slágere, ez volt a kórházban szolgálatot teljesítő katonák záró dala.

Molnár Emese

smart

Egy különleges, gyertyagyújtással egybekötött zenés ünnepséget tartott a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár Tatai Helyőrségi Zenekarának tizenkét tagja. Ők azok a katonazenészek, akik a járványügyi helyzet alatt szolgálatot teljesítenek a Szent Pantaleon Kórházban, segítve a mindennapi munkát.

Karácsonyi dalokat adtak elő a kórház dolgozóinak és betegeinek kedden délután a katonák
Fotó: Molnár Emese

Már korábban beszámolhattunk arról, hogy december 7-én, Mikulás napja alkalmából is néhány kedves dallal lepték meg az egészségügyi intézmény dolgozóit és betegeit. Balázs Attila őrnagy, az itt szolgálatot teljesítő katonák rangidős vezetője és a zenekar karmestere elmondta, nagy sikere volt a műsornak akkor, ezért úgy döntöttek, hogy a kórház vezetésének jóváhagyásával egy más művekből összeállított zenei előadással kedveskednének még a karácsonyi ünnepek előtt, megköszönve ezzel minden segítséget, együttműködést, ami az elmúlt időszakot jellemezte. Köszönettel szólt a kórház egészségügyi vezetőinek, a kórházparancsnoknak, valamint elöljárójuknak, Lőrincz Gábor dandártábornak, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokának, aki engedélyezte az ünnepséget.

Több helyszínen zenélt a csapat: a kórház két szárnya előtt, az udvaron adtak elő karácsonyi dalokat, így az intézményben fekvő betegek is hallhatták, láthatták a produkciót az ablakokból, amit tapssal háláltak meg nekik. Az ünnepség zárását a kórház aulájában tartották, ahol a fúvós hangszerek mellett cajon is előkerült, megidézve ezzel a regölést egy népdal-összeállítással. Bár az idei karácsony más lesz, mint a többi, mégis, hogy a boldogságot, a vidámságot ne felejtsük ebben a rendkívüli helyzetben sem, Pharrel Williams Happy című dalával zárták az ünnepséget, mosolyt csalva a hallgatóság arcára. Balázs Attila hozzátette, remélik, hogy a zene nyelvén egyfajta ajándékot tehettek ők is a kórház karácsonyfája alá.

Tizenötödik esztendeje zenélnek együtt a katonák

Idén ünnepelheti megalakulásának tizenötödik évfordulóját a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár Tata Helyőrségi Zenekar. Alapító karmestere Hoffer Tibor százados volt, aki szisztematikusan és magas szintű előrelátással toborozta a tagokat. Az első tizenhárom zenész altiszt 2005. február 16-án lépett szolgálatba, így gyakorlatilag ezt a dátumot tekintik a zenekar születésnapjának. A százados nyugállományba vonulását követően Balázs Attila őrnagy vette át a zenekari munka irányítását. Az eltelt másfél évtizedben a zenekar tagjai az alapvető és a kiemelt jelentőségű szolgálati feladatok végrehajtása mellett a tatai régió és az ország művészeti vérkeringésének részeivé váltak, rendszeres fellépői kulturális rendezvényeknek. Az együttesnek jelenleg huszonhárom tagja van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában