AZONOSÍTÓJEL NÉLKÜLI AUTÓVAL

2020.07.28. 19:00

Büntetőfékezéssel, az utasokat veszélyeztetve állították meg az ellenőrök az autóbuszt?

A Kulcs és Dunaújváros között haladó busz elé kerülve, büntetőfékezéssel próbálta azt megállítani a buszokat ellenőrző vállalkozás autója – legalábbis ezt állítja a szóban forgó busz vezetője.

Házi Péter

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A feol.hu írása szerint a dolog előzménye, hogy a Volánbusz által megbízott vállalkozás a Kulcs-Dunaújváros között közlekedő autóbuszon kívánt ellenőrzést végrehajtani. A busz a rácalmási megállóhelyhez az előírt menetidőhöz képest két perccel korábban érkezett meg, ám mivel a megállóban nem volt utas, és senki nem akart leszállni, így a sofőr továbbgurult a megállótól a 6-os út kereszteződéséhez. Ekkor hallotta meg a hangos dudálást, majd már a 6-os út besoroló sávjában haladtak, amikor a sofőr állítása szerint hirtelen satufékkel megállították őt. Ennek következtében az autóbusz nekikoccant a személyautónak.

Vajon miért kellett az utasokat veszélyeztve megállítani a buszt? És miért nem tartotta be a buszsofőr az előírt menetidőt? Többféle kérdés merül fel az eset kapcsán, amelynek pikantériája az is, hogy a buszsofőr szerint az autón semmiféle azonosító jel (Volánbusz, ellenőrzés) sem szerepelt.

A Fejér Megyei Hírlap a napokban foglalkozik majd az üggyel, hogy pontosan mi is történhetett.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában