Két díjat adtak át a köztisztviselők napjának városi ünnepén

2020.07.03. 11:30

A kollégák és az ügyfelek megelégedésére dolgoznak

Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át idén a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat, az ünnepség csütörtökön volt a városháza rendezvénytermében.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Július 1-je a köztisztviselők és a kormánytisztviselők napja. Ez alkalomból adja át minden évben az önkormányzat a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat, elismerve azon kollégák kiemelkedő és lelkiismeretes munkáját, akik már legalább tíz esztendeje dolgoznak a polgármesteri hivatalban, a köz szolgálatában. A díjazott személyére a közgyűlés tagjai, a hivatal szervezeti egységeinek vezetői tehetnek javaslatot. Idén két kolléga munkásságát ismerték el, a díjakat egy ünnepség keretében adták át csütörtökön kora délután a városháza C szárnyának rendezvénytermében. Elsőként Jegercsik Csaba, a Bartók színház művésze énekelt az egybegyűlteknek, majd Pintér Tamás polgármester köszöntötte a jelen- lévő hivatali dolgozókat. Megköszönte kiemelkedő munkájukat, mint mondta, százszázalékosan teljesítettek a pandémiás helyzet alatt is. Hangsúlyozta azt is, hogy egy közös cél lehet a továbbiakban, mégpedig a város fejlődése, és ebben számít is a segítségükre. A beszéd után következett a díjak átadása. Idén Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál érdemelte ki az elismerést.

Július 1. a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja

Mint az a méltatásban elhangzott, Mészárosné Virág Éva 1997. április 16-án lépett a köz szolgálatába. Kezdetben a költségvetési és pénzügyi területen helyezkedett el, majd 2001 októberétől az adóhatósági osztály munkatársaként adóigazgatási munkakört lát el. Feladatai közé tartozik az iparűzési adóval, építményadóval kapcsolatos adóhatósági ügyintézés. Szakmai fejlődése folyamatos, tudásának fejlesztése érdekében 2002-ben vállalkozási szakon mérlegképes könyvelői szakképesítést szerzett. Munkáját lelkiismeretesen, nagy szorgalommal, az ügyfeleket tisztelve és segítve, valamint a törvényi előírásokat betartva végzi több mint 23 éve. Határtalan türelemmel és önzetlenül tud másokat segíteni, tanáccsal, iránymutatással szolgálni a nehezen megoldható kérdésekben. Mindig volt ereje újra és újra bizalmat építeni az új, közvetlen munkatársával, és segíteni őt eligazodni az adózás rejtelmeiben. Munkavégzése során munkatársai és az ügyfelek is megbizonyosodhattak arról, hogy hisz a humánus, empatikus és segítő közigazgatásban.

Tóth Péter Pál közszolgálati pályafutását 1994. január 1-jén kezdte a dunaújvárosi hivatal városüzemeltetési irodáján építésügyi ügyintéző munkakörben. Jelenleg a főépítészi, építésügyi és környezetvédelmi osztályon látja el az építéshatósági ügyek előkészítési feladatait. Ezen belül a földhivatali nyilvántartás lekérdezésével foglalkozik, valamint a kapcsolódó ügyviteli feladatok ellátásában is segíti kollégáit. Dunaújvárosban jelenleg is ő kezeli egyedül a központi címregisztert, lakcímigazolásokat ad ki, elvégzi az utcák házszámozását és közreműködik a közterületek elnevezésének változásával kapcsolatos feladatokban. A napi teendők ellátásán túl a tervtárat is kezeli. A hivatalnál eltöltött több mint 25 év alatt munkáját végtelen igényességgel, precizitással, szorgalommal, a legnagyobb odafigyeléssel és gyorsasággal végezte. Nagy hobbija a magyarság eredetének kutatása, amelyre 2020. augusztus 13-ai nyugdíjazását követően még több időt tud majd áldozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában