A Bánki betonozott udvara kínálja a lehetőséget a parkolóhelyek növelésére

2020.05.29. 07:00

Egyirányúsítás a Weiner Tibor körúton

A témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Mezei Zsolt városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester elmondta, hogy Dunaújvárosban az ­utóbbi években nagyságrendileg ezerrel több az autó, így a parkolási problémák is hatványozottabban jelentkeznek.

Brousil Csaba

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Egy pakolóhely kialakítása kétmillió forintba kerül, ezért – mint mondta – az önkormányzatnál alternatív megoldásokban gondolkodnak ennek a helyzetnek a kezelése érdekében. Így született meg a döntés, miszerint a Weiner Tibor körutat a Bástya utcától egyirányúvá teszik. Mint mondta, számításaik szerint ezzel mintegy negyven férőhellyel növelik a parkolóhelyek számát ezen a területet.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kihelyezett táblák segítik az ott élőket és közlekedőket a tájékozódásban. Kérte, hogy ezeknek megfelelően közlekedjenek a lakók, és ne megszokásból. Lakossági kérésre a Bercsényi utca – Bocskai utca kereszteződésében megszüntetik a kötelező megállást jelző stoptáblát. Így az „egykori” Ságvári iskola (a mai Hild és Szabó Magda iskola – a szerk.) előtt lévő buszmegállóból elinduló autóbuszoknak nem kell újra kötelezően megállniuk, és újra indulniuk a húsz méterrel arrébb lévő kereszteződésben. Kérdésünkre, miszerint a Weineren, a Kassák Lajos utca mögötti szakaszon lévő aszfaltsüllyedésről tudnak-e, és hogy az egyirányúsítással megnövekedő forgalom nem fenyeget-e az útburkolat esetleges beszakadásával, azt mondta Mezei Zsolt, hogy tudnak a problémáról, vizsgálják a helyzetet, útfeltárásra lesz szükség, de reményei szerint nyár végére megoldódik ez a probléma.

Az ott lakók fi gyeljenek arra, hogy ne rutinból közlekedjenek a Weiner körúton!

Érdekes megoldási javaslattal keresték meg szerkesztőségünket az ott lakók. Elmondásuk szerint az önkormányzati tulajdonban lévő egykori Bánki Donát szakközépiskola lebetonozott udvara kínálja a lehetőséget a parkolóhelyek kialakítására. Megkérdeztünk egy szakembert, aki elmondta, akár harminc parkolóhely is elfér az iskola ezen területén. Persze erre parkolónként nem is kellene kétmilliót költeni, és az ott lakók bosszúsága is megoldódhatna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában