Újabb pozitív pályázati elbírálások várhatók

2020.04.24. 18:00

2,75 milliárd forint jut bölcsődefejlesztésre Fejér megye számos településén

További 2,75 Mrd Ft összegű, tizennyolc Fejér megyei települést érintő újabb bölcsődefejlesztések valósulnak meg a Fejér Megyei Önkormányzat koordinációjával és támogató döntésével.

FMH

Eddig mintegy 1,7 milliárd forint értékben hét Fejér megyei település nyert támogatást bölcsődefejlesztésre a TOP pályázati felhívás keretében. A mostani, legfrissebb döntésekkel újabb 2,75 milliárd forint összegben további tizennyolc település: Adony, Alcsútdoboz, Baracs, Bodajk, Dég, Kisláng, Kulcs, Lajoskomárom, Lepsény, Mezőszilas, Mezőfalva, Pákozd, Pázmánd, Soponya, Sárosd, Szabadbattyán, Szabadhídvég és Tác valósíthat meg bölcsődefejlesztést, írja a feol.hu.

– Azért dolgozunk, hogy a Fejér megyében élő családok és gyermekeik számára is a lehető legjobb és legkorszerűbb körülményeket teremtsük meg. Fontos, hogy a szülők minden lehetséges segítséget megkapjanak a gyermekneveléshez, a bölcsődei férőhelyek növelését elősegítő fejlesztéseinkkel közvetlenül is elősegíthetjük a gyermekvállalás feltételeinek javítását a megyében – fogalmazott a projekt kapcsán Molnár Krisztián. A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke hozzátette: A közeljövőben újabb pozitív pályázati elbírálások várhatók.

Molnár Krisztián közgyűlési elnök jelentette be a jó hírt Fotó: FMH

A bölcsődei férőhelyek kialakításáról, bővítéséről szóló pályázati felhívás középpontjában a bölcsődei nevelés, a kisgyermek és közvetett módon a kisgyermeket nevelő családok állnak. A bölcsődei nevelés célja, hogy a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját környezetükben és sikeresen alkalmazkodjanak annak változásaihoz. A bölcsődei ellátást nyújtó családbarát intézmény segíti a családok életminőségének javítását, a szülők munkavállalási esélyeinek növelését. Így hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a hátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában