Rácalmáson szintén komoly védelmi terv van a megelőzésre

Schrick István polgármester is meghozta a megfelelő védelmi intézkedéseket a településen. A Manóvár Óvoda és Bölcsőde március 17. napjától az országos veszélyhelyzet fennállásáig zárva tart.

Brousil Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A közétkeztetést az önkormányzat továbbra is biztosítja. Szintén az országos vészhelyzet fennállásáig nem fogadnak ügyfeleket a Janko­vich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ, a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár, a Rendezvényközpont és Sportcsarnok. A polgármesteri hivatalnál a család és gyermekjóléti szolgálatnál az ügyfélfogadás 2020. március 17-től visszavonásig szünetel. Az ügyintézés elektronikus úton, telefonon történik.

Keddtől a József Attila Könyvtár és a Béke fi ókkönyvtár sem fogad olvasókat
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Március 18. napjától az országos veszélyhelyzet fennállásának időtartama alatt is biztosítja a rácalmási általános iskolába, óvodába és bölcsődébe járó gyermekek étkeztetését. Az étkezést minden esetben igényelni szükséges. Az igénylést követően az önkormányzat az étkeztetést folyamatosan biztosítja mindaddig, amíg azt a szülő le nem mondja. Lehetőség van csak ebéd igénylésére vagy reggeli, ebéd, uzsonna igénylésére is. A reggeli és uzsonna az ebéddel együtt vihető el. A Manóvár Óvoda és Bölcsőde március 17-től zárva tart. Az étkezést e-mailen kellett igényelni ([email protected]). Az étel elvihető minden munkanapon 11 és 13 óra között az óvoda gazdasági bejáratától. Az étel későbbi elvitelére nincs lehetőség. Az ételek átvétele szervezetten a közegészségügyi szempontok betartásával történik. Az egyéb igénylésekre és lemondásokra a megszokott rend szerint előző nap 8.30-ig van lehetőség.

A gyerekeknek otthon van a legjobb helyük a megelőzés érdekében

Jóllehet erre fizikailag nincs lehetőség, hiszen nem védi kerítés ezeket a területeket, de a polgármester kérése az, hogy a gyerekek ne a játszótereken töltsék a szabadidejüket. A szülők segítségét kéri ebben, hogy ne engedjék oda gyerekeiket, ezzel is elősegítve azt, hogy a kicsik a legnagyobb biztonságban lehessenek. A kormány is ennek az elvnek a mentén döntött, amikor arról határozott, hogy bezárja az oktatási intézményeket. A gyerekek mégis otthon vannak legjobb helyen és a legnagyobb biztonságban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában