március 15.

2020.03.05. 09:00

Ismertették a nemzeti ünnep programját

A világ magyarsága idén ünnepeli az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 172. évfordulóját.

Brousil Csaba

Ennek apropóján Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester sajtótájékoztatón számolt be a közelgő nemzeti ünnep helyi felvonásának részleteiről szerdán a Városháza téri kávézóban. Mint mondta, alpolgármesterként egyebek mellett az is a feladata, hogy ezeket az ünnepeket koordinálja, amit a saját ars poeticája szerint depolitizálni szeretne.

Idén március 15-én, mint mondta, politikamentes, közösségről szóló megemlékezést szervez Dunaújváros önkormányzata. A reggel kilenc órakor kezdődő eseményen Stermeczki András evangélikus lelkész mond majd beszédet, és a Jószolgálati Otthon adja az ünnepi műsort. A helyszínen nem változtatnak, a megemlékezés idén is a ’48-as emlékműnél lesz.

Még egy, az ünnephez kapcsolódó programról tájékoztatott: március 10-én este hat órától előadást hallhatnak az érdeklődők Petőfi Sándorról a dunaújvárosi evangélikus templomban. Barta Endre kiemelte, hogy minden városlakót szeretettel várnak az ünnep alkalmából szervezett rendezvényekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában