Ágica Állatotthona

2019.12.12. 12:00

Ők is fáznak, ők is szeretetre vágynak

A karácsony közeledtével jóval nagyobb az adakozási kedv. Szervezetek, magánszemélyek és alapítványok várják a felajánlásokat, évek óta jól működő akciókkal vagy épp új ötletekkel.

Tóth Alexandra

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Óriási mennyiségben gyűlik össze ilyenkor tartós élelmiszer, ruha és játék, de vannak, akiknek másra van szükségük – a menhelyek lakói is vágynak a szeretetre.

Dunaújvárostól mintegy 25 km-re, Solton működik évek óta Ágica Állatotthona. A menhely vezetője, Zachariás Ágnes erőn felül teljesít – nem csak Soltról és közvetlen közeléből, de számos esetben Dunaújvárosból is mentett állatokat. Menhelyén főleg kutyák élnek, méltó körülmények között, mindent megkapva, amire szükségük lehet. A fenntartás azonban támogatók nélkül nem menne, a hideg, téli idő pedig méginkább feladja a leckét Ágicának és társának, Máthé Krisztinának.

Idén is hideg lesz a tél
Fotó: Zsedrovits Enikő

Ahhoz, hogy a solti kutyusoknak a lehetőségekhez képest szép karácsonyuk legyen, tárgyi és anyagi adományokat egyaránt szívesen fogad a menhely. A lakásban gyógyuló vagy orvosi ellátás alatt álló kutyusoknak plédek és törülközők kellenek, a kintieknek pedig szalmára van szükségük, hogy az tartsa melegen a házikójukat.

E mellett tápok és konzervek mindig jól jönnek, mindenféle korú és táplálkozási igényű kutyának. Segítséget jelentenek a takarító- és fertőtlenítő szerek, a tálkák, immunerősítők, táplálékkiegészítők, korlátozott számban jutalomfalatok, játékok is. A legnagyobb segítség azonban az lenne, ha legalább néhány menhelyi kutya karácsonyi ajándékaként bekopogtatna az álomgazdi a menhely kapuján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában