Ötvenféle bort ízleltek, teszteltek az adonyi borrend tagjai

2019.11.12. 11:00

Ha Márton-nap, akkor mustra

„Hagyományos újbormustránkra hívjuk tagtársainkat és minden, Adony környéki borosgazdát!

Agárdy Csaba

A mustra során fehér asztalnál megbeszéljük egy-egy bor szüretelésének, készítésének körülményeit, esetleges további kezelések, beavatkozás szükségességét. Rendezvényünk nyílt, szívesen látunk bárkit, aki meg kívánja mutatni újborát, és arról szeretne véleményt hallani gazdatársaitól!”

Schmidt Attila (j2) elégedett volt a borokkal
Fotók: a szerző

Ez állt az adonyi Szent Orbán Borrend Márton-napi bormustrára szóló meghívójában. Ami nem talált süket fülekre, hiszen a borrend egész működési területéről – Adony, Iváncsa, Perkáta, Kulcs, Pusztaszabolcs, Besnyő, Beloiannisz, Szabadegyháza – érkeztek borászok, hogy értékeljék saját és egymás újborait.

Az adonyi borrend egész működési területéről érkeztek vendégek

Az mindenképpen megjegyzendő, hogy végig remek hangulat jellemezte az adonyi művelődési házban megtartott összejövetelt, senki sem sértődött meg, ha esetleg megbírálták a borát.

Schmidt Attila, a Szent Orbán Borrend nagymestere meg is jegyezte: – Az októberi újbor ünnepén dr. Menyhárt Ferenc, az adonyi borászat egyik patrónusa mondta, az elmúlt évtizedben hatalmasat fejlődött az adonyi borászat. Bízom benne, hogy ehhez hozzájárul a minden évben megrendezett bormustránk is. Ötven bort teszteltünk, és mindössze tíz százalékában találtunk kisebb hibákat. Egy évvel ezelőtt huszonöt százalék volt ez a szám.

Schmidt Attila elmondta még, hogy a Márton-napi bormustra volt a borrendnek az idén az utolsó nagyobb eseménye, december 26-án a János-napi boráldással zárják az évet a római katolikus templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában