Szent Pantaleon Kórház

2019.10.02. 10:00

Osztályvezető váltás az urológiai osztályon

A hétfői rendszeres főorvosi értekezlet napirendi pontjai előtt dr. Mészáros Lajos főigazgató visszavonulása alkalmából köszöntötte dr. Brousil Ervin osztályvezető főorvost.

duol.hu

Brousil főorvos 1981-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett orvosi diplomát, 1985-ben tett urológus szakorvosi vizsgát. Kórházunk urológiai osztályára Kistarcsáról, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházból érkezett 2008 májusában. Hamarosan, 2010. július 1-jén megbízást kapott az urológiai osztály vezetésére, mely beosztásában 2017. december 31-én bekövetkezett nyugdíjazása óta is tevékenykedik. Főorvos úr irányítása alatt az urológiai osztály kollektívája elhivatott módon végzi magas színvonalú szakmai munkáját. Az osztály 2019 áprilisában elnyerte a Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom közös ”Családbarát Kórházi Osztály” díját, mellyel azon gyógyító egységeket jutalmazzák, melyek segítik a kórházi osztályon a gyermekbetegek ápolását azzal, hogy a hozzátartozóik közelükben lehessenek, illetve támogatást nyújtanak az osztályon dolgozó kisgyermekes munkavállalóknak.

Fotó: pantaleon.hu

Dr. Brousil Ervin november 1-jétől visszavonul, megkezdi mentesítési ideje letöltését. Köszönjük a betegellátás érdekében kifejtett áldozatos tevékenységét és erőben, egészségben eltöltött hosszú, boldog éveket kívánunk!

Az urológiai osztály osztályvezető főorvosi feladatainak ellátásával újonnan megbízott dr. Soós Zita 2003-ban a Nagyváradi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen szerzett orvosi diplomát. 2005-ben helyezkedett el a Szent Pantaleon Kórház urológiai osztályán, 2008 és 2013 között pedig a sürgősségi osztályon is vállalt részmunkaidőben ügyeletet. 2012-ben urológiából, majd 2016-ban andrológiából szakvizsgázott a Semmelweis Egyetemen, ahol szakorvosi vizsgái előtt dolgozott is. Szakmai tudását folyamatosan fejleszti az urológiai területeken, andrológiai és urológiai kongresszusokon rendszeresen tart előadást. Munkatársaival közvetlen, segítőkész, a betegekkel, hozzátartozókkal empatikus, korrekt, jó kapcsolatot ápol. 2018-ban adjunktusi, 2019-ben főorvosi kinevezést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában