Tudományos ülést tartottak a Szent Pantaleon Kórházban

2019.10.31. 16:00

A cukorbetegség volt a téma

A 2-es típusú diabetes volt a téma a Szent Pantaleon Kórház auditóriumában október 30-án tartott tudományos ülésen.

Török Tímea

Fotó: LI

Az Új lehetőségek a 2-es típusú diabetes mellitus kezelésében tárgyban meghirdetett tudományos ülés bevezetőjét dr. Parrag József osztályvezető főorvos, mint a rendezvény levezető elnöke nyitotta meg.

– Kórházunkban az első félévben 13 427 beteg járt. Ebből 2125 esetben szerepelt a diabetes a diagnózisban, ami a betegek 15,83 százalékát jelenti, tehát minden 6. páciens a betegséggel érintett. Az osztályvezető főorvos kiemelte, hogy nagyon fontos a diagnózis, hiszen jelentősen befolyásolja a betegek jövőképét – mondta el dr. Parrag József, majd felkérte dr. Szabó Zoltán főorvost, hogy tartsa meg előadását SGLT2 gátlók témájában.

Dr. Parrag József osztályvezető főorvos előadása
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Szabó doktor előadásában a többi között azt is elmondta, hogy ma sokkal több lábat amputálnak diabetes miatt, mint autóbaleset miatt. A következő előadó dr. Sánta Imola adjunktus volt. Végül az Inzulinok és Inzulin +GLP1-RA kombinációkról dr. Parrag József osztályvezető főorvos beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában