műsorral várták az elsősöket

2019.09.03. 17:00

Mezőfalván is becsengettek

Iskolába mennek az új elsősök, most már nekik is szól a becsengetés! Mezőfalván 50, osztályonként 25-25 kisdiák ült az iskolapadba.

Horváth László

Ahogy az ország számos településén, itt is tanévnyitó ünnepséggel, az elsősök fogadásával indult az iskolaidőszak. Mezőfalván a hagyományok szerint az óvoda udvarán gyülekeznek a leendő elsősök, hogy azután az új nevelőjükkel, tanítóikkal átvonuljanak az iskolába. Kovácsné Huber Zita óvodavezető búcsúzó és útra bocsátó szavai után szépen, kettes sorban, kézen fogva indultak a volt nagycsoportosok, hogy nyolc esztendőn keresztül új otthonukban, az iskolában töltsék elkövetkezendő életszakaszukat.

A diákok figyelmesen hallgatták a köszöntőt
Fotó: Horváth László

A zebránál közmunkás, iskolai alkalmazott és a helyi rendőr biztosította az átkelést. A tornaterembe érkezve már nagy volt a tömeg. Talán egy kicsit meg is szeppentek a kis elsősök, hiszen ilyen nagy figyelem még nem irányult rájuk. A hangulat azonban hamar oldódni kezdett, miután az iskolások csoportja műsorral kedveskedett a kis elsősöknek. Végül Jaksics Erzsébet, az iskola igazgatója köszöntötte a gyerekeket és a megjelent szülőket, hozzátartozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában