„A várandósság nem terhesség”

2019.09.18. 08:00

Elkezdődött a szülésfelkészítő előadás-sorozat a kórházban

Szeptember 17-én elkezdődött a Szent Pantaleon Kórház auditóriumában a szülésfelkészítő előadás-sorozat.

Török Tímea

20190917 Dunaújváros Szülésfelkészítő tanfolyam a kórházban Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az évek óta sikeresen működő tájékoztató rendezvények háziasszonya Szaniszlóné Liber Ildikó szülésznő bevezetője után átadta a szót a kórházi védőnőnek, Szigeti Szilviának, aki ez alkalommal a várandósságról tartott előadást a közel harminc résztvevőnek. A sok kismama között jelen volt három leendő apuka, valamint egy nagymama is.

A védőnő beszélt a várandósság három szakaszáról, azok jellemzőiről, a kismamák helyes életmódjáról, valamint a partnerkapcsolatokról is. Mint elmondta, a várandósság nem terhesség, érdemes bevonni a leendő apukákat is, hiszen a szülőszobán nemcsak gyermekek, hanem családok is születnek.

Minden héten keddenként, a mai előadást követően még öt alkalommal vehetnek részt az érdeklődők a szülésfelkészítőn. Szó lesz egyebek között a szülésről, a fájdalomcsillapításról, a szülést befejező műtétekről, az újszülött ellátásról, és a szülés utáni párkapcsolatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában