lehetőség

2019.09.28. 12:00

Egyre több nyugdíjas állna ismét munkába

A Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségének képviselői pénteken országos fórumsorozat keretében tartottak tájékoztatót a nyugdíjasok foglalkoztatási lehetőségeiről a városházán.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A résztvevőket elsőként Cserna Gábor polgármester köszöntötte, aki elmondta, 2017-ben nyújtotta be törvényjavaslatát a nyugdíjasok szövetkezeti rendszerben való kedvezményes foglalkoztatására. Az országban eddig több mint 150 ilyen szövetkezet alakult, és több mint 130 ezer nyugdíjas van jelen folyamatosan a hazai munkaerőpiacon. E számok is jelzik, hogy sok nyugdíjas akar és tud még dolgozni egy rugalmas foglalkoztatási formát kínáló rendszerben. A magyar gazdaság fejlődésének köszönhetően pedig van igény az időskorúak szakmai tudására, munkamoráljára valamint tapasztalatára.

Cserna Gábor nyitotta meg a szakmai fórumot
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. munkatársa, dr. Réti Mária előadásában kifejtette: a KSH adatai szerint 2 millió 28 ezer ember kap ma öregségi nyugdíjat Magyarországon, az aktív életszakasz meghosszabbodásával pedig egyre több nyugdíjas dolgozik tovább, vagy tér vissza a munkaerőpiacra. A közérdekű nyugdíjas szövetkezetek pedig számukra kínálnak rugalmas, készségeinek megfelelő lehetőséget, emellett biztonságos jogi környezetet nyújtanak. A foglalkoztatóktól pedig átvállalják a toborzás, a szervezést és az egyéb adminisztrációs terheket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában