Látványosan aszfaltoznak

2019.08.16. 07:00

Sok munkát már elvégeztek a kivetelezők, de van mit még tenni

Több beruházás folyik Dunaújvárosban. Ami bizonyos, a Vasmű út teljes felújítása az, ami a leginkább érinti a város lakosságát. Tegnap Cserna Gábor polgármester és a kivitelezésért felelős szakemberek tekintették meg az építkezést, választ kaphattunk arra, miként is állunk, mikor vehetjük használatba a város főútját.

Agárdy Csaba

20190815 Cserna Gábor polgármester megnézte a Vasmű út felújítását Dunaújváros Vasmű út Fotón: Cserna Gábor polgármester és Varga Róbert főépítés vezető Orinoko Kft Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

– Tavaly decemberben több mint egymilliárd forintot kapott a kormánytól a város a Vasmű út felújítására. A munkálatok a tervek szerint folynak, és elnézést kérünk a lakóktól a kényelmetlenségek, az útlezárások miatt – mondta Cserna Gábor.

Varga Róbert, a beruházást végző konzorcium vezetője megerősítette, minden zökkenőmentesen, a tervek szerint folyik. Ehhez az is kellett, hogy az önkormányzat teljes mellszélességgel melléjük állt, és az időjárás sem gátolta a munkálatokat.

Megindultak a nagy gépek – a látványt nagyon vártuk már. Tegnap a Vasmű út egy részére fel is került az új aszfaltburkolat
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Varga Róberttől megtudtuk, hogy a járdák átépítése is jó ütemben halad, a különböző szolgáltatókkal megfelelő a kapcsolatuk, például az E.ON-nal együttműködve jól haladnak a kandeláberek cseréi is. A parkolók alépítménye már elkészült, az úton megkezdődött a leglátványosabb munka, az aszfaltozás, most a kötőréteget teszik le, majd jöhet a kopóréteg, ez a folyamat szeptember közepéig befejeződik.

Kérdésünkre, hogy a járda részen miként oldják meg az üzletek előtt a térkövek lerakását, Varga Róbert így válaszolt: – Amikor a lépcsőházak, az üzletek bejárataihoz érkezünk, akkor megkérjük az érintetteket, hogy azt a részt ne használják.

Ezzel kapcsolatban volt egy felvetésünk, hogyan vehetnek rá egy boltot arra, hogy bezárjon fél órára, nem lenne egyszerűbb záróra után is dolgozni, Varga Róbert azt válaszolta, ebben a hőségben nem várható el senkitől, hogy még késő délután is dolgozzon, de igyekeznek rugalmas megoldást találni.

Bosszankodunk, de van értelme

Belvárosi lakosként én is nap mint nap bosszankodok azért a sok kellemetlenségért, ami a Vasmű út felújításával jár. De arról sem szabad elfeledkeznem, hogy ugyan így bosszankodtam, amikor az elavult, elhanyagolt Vasmű úton közlekedtem. Vagy így vagy úgy, de mindig elégedetlenkedés a vége. Azonban most türelmeseknek kell lennünk, mert ha minden az elképzelések szerint történik, akkor a nem is annyira távoli időben egy gyönyörű főutcánk lesz. Amíg pedig elkészül – a kivitelezők szerint szeptember végére – bosszankodjunk csak nyugodtan... Ám amikor elkészül, legyünk büszkék arra, hogy „kibekkeltük” ezt a nehéz időszakot! Sőt, sétáljunk le és fel a Vasmű úton, és akár dicsekedjünk: mert fejlődik, nem is kicsit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában