Nagy erőkkel dolgozik a kivitelező a Vasmű úton

2019.08.07. 18:30

Fokozott figyelemmel kell közlekeni autóval és gyalogosan is

Óriási munkálatoknak lehetnek tanúi, akik a Vasmű úton és környékén laknak, dolgoznak, figyelemmel kísérik az úttest és a járda felújítását.

Körmendi Erzsébet

Frissítés 2019.08.07.

A Vasmű út rekonstrukciójának kivitelezője 2019. 08. 08-án, csütörtökön reggel 8 órakor ideiglenesen lezárja a KOSSUTH Lajos utca másik oldalát is az útalap készítése miatt.

Ezzel párhuzamosan pedig ideiglenesen megnyitja a KODÁLY ZOLTÁN utca Vasmű út kereszteződését, és ezen a kereszteződésen lehet majd a kis Vasmű út érintésével mind a mentők, kórház és mind a Lidl felé közlekedni gépjárművel.

Tájékoztatásuk szerint – amennyiben az időjárás is megengedi-, az aszfaltozási munkálatok az augusztusi hónap végéig, legkésőbb szeptember elején fejeződnek be.

Továbbá a járdák felújításával is ütemszerűen haladnak, várhatóan a jövő héten elkezdődhet a Kossuth-Babits szakasz kivitelezése is.

Érvényes: 2019.08.08-tól

Eredeti hír 2019.07.10.

Kedden újabb mérföldkőhöz érkezett a Vasmű út felújítása: a Babits, a József Attila és az Ady Endre utca Vasmű úti végében lezáró táblákat helyeztek el, jelezve, hogy azokból kihajtani nem lehet a Vasmű út irányába, illetve onnan befele hajtani autóval; az Építők útja felől elkezdték feltörni a járda régi burkolatát, ezzel összefüggésben az Adynál nem tudnak megállni a járatos buszok a lépcsőházak felőli oldalon és az úttest túloldalán egyaránt; a túloldali járdasziget felől nem lehet gyalogosan sem átkelni a Vasmű úton, szalagkorlát húzódik az úttest közepén, mert a házsor előtti széles járda út felőli része munkaterületé vált.

 

A kijelölt gyalog átkelőnél is nagyon figyeljenek mind az autósok, mind a gyalogosok

A felmart úttesten nincsenek gyalogátkelőhely felfestések, átkelni egyik oldalról a másikra kizárólag a Kossuth Lajos utcánál, a Babits utcánál és a Spar áruháznál lehet; az autósok már csak a középső sávokban közlekedhetnek a Kossuth és az Építők utca közötti szakaszon, a szélső sávokban dolgoznak a munkagépek és a szakemberek. A kihelyezett tábla szerint a Kossuth utcába sem lehet lekanyarodni a Vasmű útról.

A munkák miatt most nem lehet behajtani a Babits utcába
A széles járda felújítása is elkezdődött! Közlekedjenek óvatosan!

Javasolunk néhány alternatív útvonalat azoknak, akik a Babits, a József Attila és az Ady utcát szeretnék megközelíteni, illetve onnan kihajtani gépkocsival. A behajtásnak pillanatnyilag egy módja van, a Kossuth Lajos utca felől a Bartók irányában – a színház előtt ideiglenesen eltávolították az oszlopokat a parkoló széléről, így át lehet hajtani az ottani téren és onnan tovább a Május 1. utcán keresztül a József Attilába, valamint tovább az Építők útjára. Az utcák forgalmi rendje nem változik a nagy felújítás alatt sem. A Bartók felé egyirányú Babits utcából a szokásos útvonalon lehet kihajtani a Kossuth utca és a Május 1. utca felé, behajtani viszont a Kossuth-Bartók tér-Május 1.- József Attila útvonalon lehet, mégpedig úgy, hogy a József Attila utcából a garázsok előtti szervizúton lehet átjutni a Babitsba. A Vasmű út irányában egyirányú József Attila utcából szintén ezen az útvonalon, a Babitson keresztül lehet kihajtani a Május 1. utcán át az Építők útja irányába, vagy a Bartók utcán át a Kossuth utca felé, vagy a József Attila utca végén választhatjuk az Ady felé vezető jobb oldali irányt, szintén a Vasmű úti háztömb és a mögötte lévő garázssor közötti szervizúton, majd az Adyn keresztül ki a Május 1. utcára, onnan az Építőkre. Ezeket az alternatívákat szemügyre vehetik a kollégánk által készített térképen is, mielőtt elindulnak otthonról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában