Folynak a munkák

2019.07.19. 07:00

Huszonegy új parkoló készül

Július elején kezdődtek a munkálatok a Gábor Áron utcában. A DVG Zrt. szakemberei 21 új parkoló kialakításán dolgoznak az önkormányzat megbízásából.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

Városunk több pontján is dolgoznak a kivitelezők új parkolóhelyek kialakításán. A Technikum városrészi Gábor Áron utcában a tervezett ütemben alakulnak a munkálatok, erről győződött meg tegnap délelőtt Nagy Zoltánné, a 7. választókörzet képviselője és Cserna Gábor polgármester. Megközelítőleg egy hónapot vesz igénybe a szakasz felújítása, a parkolóhelyek létesítése mellett pedig az utcában található óvoda mellett térköves járda kialakítása is a terv része.

A parkolóépítést a DVG. Zrt. munkatársai végzik, egyelőre nem volt fennakadás – készül a leendő 21 parkolóhely alapja, a bontáson már túlvannak
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Nagy Zoltánné képviselő asszony elmondta, sajnos ahhoz, hogy valami új születhessen, elkerülhetetlen a bontás. Az ideiglenes kellemetlenségekért a környéken lakók türelmét kéri, de a dolgozók visszajelzései alapján semmilyen hátráltató tényezővel nem találkoztak eddig, így előre láthatóan tartható a terv. A parkolóhelyek kialakításához a helyszínen található fák nem fognak sérülni, annak ellenére sem, hogy a mellettük található földterület egy részét el kellett távolítani.

Tóth Károly szerint nem esik bajuk a majdani parkoló menti fáknak

A képviselő hozzátette, a jelenleg futó projektek mellett folyamatosak a felmérések a körzetében, és igyekeznek a lakók igényeinek, kéréseinek megfelelőlen haladni a felújításokkal. Az emberek bizalommal fordulnak hozzá, és el merik mondani az észrevételeiket.

A felújítás ideje alatt forgalmirend-változás lépett életbe. A Gábor Áron utca 13-tól a Bercsényi Miklós utcáig terjedő szakaszon kétirányú forgalom a megengedett az Aprók Háza tagóvoda megközelíthetősége érdekében. A Vörösmarty utca forgalma is módosult, az egyirányú forgalmi rend iránya megfordult, az Esze Tamás utca felől lehet csak behajtani.

Cserna Gábor és Nagy Zoltánné megtekintették a felújítást

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában