Megoldást ígér a polgármester

2019.07.10. 12:00

Dolgoznak a felvetett témákon

Helyszíni bejárás volt tegnap Óvárosban a Petőfi utcából nyíló Árpád és Bem József utcákban. A városüzemeltetési osztályt képviselő Szedresi Csabán és a körzet önkormányzati képviselőjén, Tóth Kálmánon kívül számos lakó is részt vett az eseményen.

Körmendi Erzsébet

20190709 kérvény benújtás a Bem utcában Dunaújváros Bem utca ZsE DH A dunaújvárosi Bem utca lakói érvényt nyújtottak át Tóth Kálmán képviselő úrnak a szűk utca, a járda- és a csatorna hiánya miatt

Nemcsak szóban mondták el kéréseiket, hanem írásban is átnyújtották a képviselőnek, aki a városüzemeltetési iroda munkatársának továbbította a lakossági kéréseket. A két utca lakói szeretnék, ha a városnak ebben a régi lakóövezetében is kiépülne a szennyvízcsatorna. Mint megtudtuk a képviselőtől: erre a Petőfi utca csatornázását követően kerülhet sor, annak a fővezetékére csatlakoztathatják rá az abból nyíló Árpád és folytatásban a Bem utcát. A vízelvezetési, valamint az útépítési kérés összefügg a csatornázással, hiszen először a vezetéket kell lefektetni a földbe, utána érdemes a felszín feletti munkálatokat elvégezni.

Tóth Kálmán, a körzet önkormányzati képviselője összegezte a lakók kéréseit Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A lakók szerint viszont az utcák szélessége nem alkalmas a megnövekedett kétirányú forgalomra, ezért kérik az egyirányúsítást is az Árpád utcáról lefelé, ha az nem valósítható meg, akkor a Lebuki patakon átvezető híd lezárását kezdeményezik, hogy a temető felől megszűnjön az átjárás ezeken az utcákon. Szedresi Csaba elmondta, hogy az önkormányzat szakemberei a szakhatóságok képviselőivel közösen hamarosan bejárást tartanak a helyszínen, megvizsgálják, miként lehet teljesíteni a lakók kéréseit. Cserna Gábortól, DMJV polgármesterétől megtudtuk, nagyon sajnálja, hogy nem tudott részt venni a bejáráson. Hamarosan felkeresi az Árpád és a Bem utca lakóit, és akkor már jó hírekkel is szolgálhat majd a felvetett témák megoldásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában