Cserna Gábor köszöntötte

2019.06.14. 20:00

Zsófi és edzője már a vb-re készülnek

A közelmúltban remekelt a koperi világkupán Kovács Zsófi a, a Dunaferr SE tornász kiválósága. A sportolót és edzőjét, Trenka Jánost pénteken a helyi tornacsarnokban látogatta meg Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.

Szabó Szabolcs

Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere gratulált Kovács Zsófi dunaújvárosi tornásznőnek, akivilágkupát nyert gerendán és felemás korláton Koperben május végén,

A városvezető kiemelte, hogy Zsófi a hoszszú idő óta remek teljesítményt nyújt, a múltbeli sérülése után sikeresen tért viszsza, ezt bizonyítja a koperi világkupa- remeklés is, ahol gerendán és felemás korláton is diadalmaskodott. – Zsófi tehetsége mellett egy nagyon kitartó és hatalmas teherbírású versenyző, aki képes átlendülni az időnként jelentkező hullámvölgyeken. Nyár végén jön a magyar bajnokság és még néhány világkupaverseny, de a legfontosabb, hogy eredményesen felkészüljünk a kvalifi kációs világbajnokságra – mondta el Trenka János edző, aki az egyesület utánpótlásáról is szólt: – A fi atalok is egyenletes és jó teljesítményt nyújtanak, így arra számítunk, hogy a serdülő korosztályból egyre többen csatlakoznak majd a felnőttekhez. E hónap végén Győrben rendezik meg az első junior-világbajnokságot, ahol ott lesz a magyar válogatott színeiben tornászunk, Makovits Mirtill is. Terveink szerint Dunaújvárosból egy népes küldöttség indul majd, hogy a helyszínen buzdítsa Mirtillt.

Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere gratulált Kovács Zsófi dunaújvárosi tornásznőnek, akivilágkupát nyert gerendán és felemás korláton Koperben május végén Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Cserna Gábor polgármester a dunaújvárosi tornacsarnok esedékes felújításáról is érdeklődött. – Eredetileg június elején indult volna a beruházás, ám a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt sajnos ez nem valósult meg. Bízunk abban, hogy hamarosan elkezdődnek a már nagyon várt munkálatok – tette hozzá Trenka János. A találkozó végén Cserna Gábor egy díszoklevéllel és egy csokor virággal gratulált Kovács Zsófiának, köszöntőjében kiemelte, hogy a város támogatni fogja tehetséges sportolóinak olimpiai felkészülését.

Háromszáz sportoló, kilenc edző

A helyi tornasport erejét és tömegbázisát mutatja, hogy bár a népszerű csapatsportok sok fi atalt vonzanak, így is sikerül rendszeresen megtölteni a helyi tornacsarnokot. A Dunaferr SE tornaszakosztályának edzője, Trenka János elmondta: jelenleg több mint háromszáz sportolóval foglalkoznak. A fi atalok többsége az országos bajnokságokon indul, a korosabb sportolók pedig inkább rekreációs tevékenységet végeznek. A tornászokkal kilenc szakember foglalkozik, közülük nyolcan főállásban dolgoznak. Trenka János hozzátette, továbbra is várják a tornasport iránt érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában