Kétmilliárd forintos pályázat

2019.06.21. 08:00

Támogatják az Otthon melegét

Sajtótájékoztatót tartott tegnap délután Cserna Gábor polgármester az Otthon Melege Programmal kapcsolatban, hogy felhívja a lakosság figyelmét az újonnan nyíló lehetőségekre.

Balla Tibor

Ehhez egy szokatlan helyszínt, Ongai Zoltán és családja otthonát választotta, ugyanis az ő lakóközösségük, az Intercisa Lakásszövetkezet már korábban élt egy ehhez hasonló lehetőséggel. Cserna Gábor elmondta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóvoltából a héten jelent meg a pályázati kiírás, ami Dunaújvárosban szinte valamennyi ingatlant érintheti, ugyanis társasházakra és szövetkezeti lakásokra is érvényes.

Cserna Gábor polgármester
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg a kiírás az Otthon Melege Program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24. és 2020. március 31 között. Az Otthon Melege Program alprogramjának keretében okos költségmegosztás alkalmazására és radiátorok cseréjére van lehetőség. A vissza nem térítendő támogatás mértéke az elszámolható költségek 10–50 százaléka lehet, lakásonként maximum 350 ezer, pályázatonként maximum 75 millió forint. A pályázat utófinanszírozással történik majd.

A polgármester kijelentette, szeptember elejére meghívja Weingartner Balázst, az ITM fenntarthatóságért felelős államtitkárát egy olyan találkozóra, amelyre ugyan a város minden polgárát nem, de a lakásszövetkezetek képviselőit, illetve a közös képviselőket is meginvitálják, hogy első kézből kaphassanak tájékoztatást az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában