a Pannon Oktatási Központ segítségével

2019.06.26. 10:00

Fogvatartottak tettek sikeres szakvizsgákat

Szabadságvesztés büntetésüket töltő fogvatartottak számára szervezett képzéseket a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet ebben az évben.

duol.hu

Az áprilisban lezárult vendéglátóeladó-képzést követően májusban három szakvizsgát is sikeresen lebonyolítottak az intézményben. Az Agrospeciál Kft. által szervezett teherkötöző-képzés kimondottan az adott munkaterületen foglalkoztatott 16 fogvatartott számára szolgált elméleti és gyakorlati ismeretekkel a hatékonyabb, balesetmentes munkavégzés érdekében.

Tizenheten végeztek szociális gondozó és ápolóként
Fotók: BV

A Fogvatartottak reintegrációja című EFOP-os projekt keretében bernátkúti szobafestőképzést zártak le. A kétnapos vizsgán 14 fogvatartott adott számot tudásáról és szerzett OKJ-s bizonyítványt.

Az intézet kétéves iskolarendszerű képzés keretében, a Pannon Oktatási Központ közreműködésével tudta megvalósítani a szociálisgondozó- és ápolóképzést.

Szobafestői vizsga közben

A női fogvatartottak körében évek óta nagy érdeklődés mutatkozik azon elméleti és gyakorlati ismeretek iránt, amelyek birtokában jelentősen növelhetik esélyüket a munkaerőpiacon. Szabadulás után a vizsgákat sikeresen teljesítők szűkebb és tágabb környezetükben találják meg a módját a két év alatt megszerzett tudás hasznosítására. A 17 vizsgázó közül két olyan női fogvatartott is volt, aki a közelmúltban került reintegrációs őrizetbe és tért vissza az intézetbe teljesíteni az írásbeli, gyakorlati és elméleti vizsga követelményeit. Ez is jó példája a büntetés-végrehatás különböző szereplői (intézetek, bv-s pártfogók, bv-s bírók) és az oktatási intézetek reintegráció érdekében végzett együttműködésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában