25 éve írtuk

2019.05.21. 10:00

Negyvenéves lett a Móricz iskola!

Üzemegészségügy helyett munkaegészségügy: a megelőzés a cél – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1994. május 21-én címlapján elődünk, „a hírlap”.

Pekarek János

– Közel egyéves szervezőmunka kell ahhoz, hogy újból teljes legyen az üzemegészségügyi, új nevén a munkaegészségügyi szolgálat a városban. Két-három hónapja kezdődött a változás, ismét három főállású, munkaegészségüggyel foglalkozó orvos dolgozik a vasműben, ketten pedig a kettes rendelőintézetben főállásban várják a város különböző cégeinél dolgozókat. Nem gyógyítanak, megelőző tevékenységet végeznek úgy, ahogyan azt a munkavédelmi törvényben meghatározzák a munkaegészségüggyel foglalkozó orvosok számára.

Aláírta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának vezetője a vasmű Kereskedőház Kft.-jének vámszabadterületi működési engedélyét. A kilencezer négyzetméteres vámszabadterület és a 30-40 kamion egyidejű parkolását biztosító vámudvar az irat szerint május 16-tól hivatalosan is végezhet a vámhivatal felügyelete mellett vámkezeléseket. Eddig gondot jelentett számukra, hogy nem tarthatták magukat nyitvatartáshoz, a vámhivatal csak előre megadott időpontokban ellenőrizte a rakományokat. Mostantól ez megszűnik, egy pénzügyőr állandóan, ott helyben fogadja a szállítókat.

Csütörtökön kezdődött az az ünnepségsorozat a Móricz Zsigmond Ének-zenei Általános Iskolában, amelyet az intézmény negyvenesztendős fennállása alkalmából szerveztek. Este az iskola mostani diákjai szerepeltek az intézmény hagyományos évzáró hangversenyén a Bartók színháztermében. Tegnap dél­előtt már a volt tanítványokat és pedagógusokat fogadták az iskolában, majd rövid ünnepségen emlékeztek az „öregdiákok”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában