fórum

2019.05.15. 17:30

A bevándorlás több szempontból veszélyt jelent hazánkra is

Amit Magyarországon folytat a balliberális média nagy hanggal, annak éppen az ellenkezője igaz. Hazánk egyáltalán nincs elszigetelve és széles körű lakossági támogatással rendelkezik a kormány.” – mondta dr. Bakondi György, Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági szaktanácsadója Ercsiben a lakossági fórumon, majd hozzátette: „A hitbéli, nemzeti identitásunkat semmibe vevő politikai platformoknak lejárt az idejük.”.

Pálinkás István

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón elhangzottakból egyértelműen kiviláglott a május 26-án tartandó EP-választás az eddigiektől eltérő, sokkal nagyobb horderejű tétje. „Ugyanis – mint fogalmazott a tanácsadó – jól látszik, hogy minden, unióban lévő tagállamnak a súlyponti kérdés egyben a nemzeti identitáshoz is kötődik, és valóban egész Európáról szól. Ez pedig az illegális migráció és a terrorizmus. Ha tetszik, igazán európai léptékű népszavazás elé nézünk. Ugyanis szerte Európában elérte a brüsszeli politika szintje a lakosság elégedetlenségét.”

– Altábornagy úr, sokakban még mindig nem tisztázott, hogy illegális migrációról és annak megakadályozásáról szól az Európát, benne hazánkat érintő EP-választási kérdés?

– Aki figyelemmel kíséri az eseményeket, látja, hogy illegális bevándorlásról beszélünk. Csak hétfőn százan mászták meg a spanyol–marokkói határkerítést… Legálisnak tekinteni ezt nagyon nehéz. Vagy, akik hatósági kontroll nélkül, úti okmányok nélkül, semmibe véve az európai, nemzetközi jogszabályokat, behatolnak országokba, majd ott követeléseket támasztanak, nos, ezt nehéz lenne nem illegálisnak tekinteni, mert az. Valóban van törekvés az EU részéről, hogy legalizálni kellene a beözönlést, hogy valamilyen módon szelektálni lehessen abban, hogy szakértők, szakmunkások jöjjenek inkább. Mi úgy gondoljuk, a beáramlás semmilyen szempontból nem jó. A magyar álláspontot konzekvensen képviseljük, de nem szólunk bele abba, hogy más országok – mondjuk Németország – úgy döntenek, hogy arab vendégmunkásokat kell behozniuk az arab világból. Ez Németország dolga. Mint ahogy elvárjuk, a mi döntéseinkbe se szóljanak bele mások. Azt azonban nem szeretnénk, hogy az EU egy általuk elhibázottnak, tévesnek, súlyos következményekkel járó politikai döntést hozzon a migrációról, majd azt pedig ránk kényszerítse. Ezt nem akarjuk, nem szeretnénk.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Földi László ezredes úr úgy fogalmazott három évvel ezelőtt megjelent Migráció című könyvében, Európa háborúban áll, ami egy teljesen más jogrendszer működését feltételezi, mint a jelenlegi brüsszeli reakciók. Ráadásul közel félmillió „migránsról” azt sem tudják, hol vannak…

– Sajnos, nem félmillió, hanem annál is nagyobb számról van szó, akik felszívódtak, illegalitásba húzódtak. A magyar kormány álláspontját ismerem. Úgy gondoljuk, az illegális és ellenőrizetlen bevándorlás veszélyt jelent: közbiztonsági, közegészségügyi, nemzetbiztonsági szempontból is. De súlyos veszélyt jelent a keresztény kultúrára, a gazdaságunk fejlődésére, a szociális ellátó rendszerekre. Ezért mi azt szeretnénk, ha ebben a szuverén nemzetállamok hozhassanak döntést.

– Előadásában is utalt arra, hogy figyelünk, a TEK működik, hazánkban nincsen jelenleg olyan bázis, ami veszélyeztetné biztonságunkat. Orbán Viktor európai szinten is kiemelt politikussá vált, ugyanakkor nemzetközi szinten is megerősítették abban (akár Trump, akár Putyin elnökök), hogy a határvédelme kiváló.

– A kormány abban érdekelt, hogy a magyar választók akaratát képviselje. A magyar választók akarata határozza meg a parlament összetételét, és a parlament kéri fel a miniszterelnököt, hogy alakítsa meg a kormányt. Ezért én úgy gondolom, hogy a kormánynak és a miniszterelnöknek az a kötelessége, hogy érvényesítse azt az akaratot, ami a szavazatokból kiolvasható, ami a magyar emberek szándékait, céljait testesítik meg. Mi úgy érezzük, hogy 2010 óta ezt tettük, és azok a támogatások, amit a magyar lakosság jelentős tömegeitől kapunk, azt jelzi, a lakosság többsége támogatja azt a politikát, amelyet a magyar kormány megvalósít. Azt is hozzátehetjük, hogy Európa-szerte egyre nagyobb támogatottsága van ennek a politikának. Hogy ez majd az EP-választáson milyen szavazatarányokat, milyen pártösszetételt eredményez, ez a jövő titka. Nekünk azon kell dolgoznunk, hogy Magyarországon minél több Fidesz-képviselőt válasszanak meg, aki hazánk érdekeit fogja szolgálni az unióban és nem fordítva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában